Dobrinoiu, o primă victimă la ruleta rusească a Stăpânului

de | 1.03.2012 20:49 | Opinii

Ironia sorții face să fiu nevoit să revin la același subiect pe care l-am tratat și acum trei săptămâni, în același colț de pagină: Ion Dobrinoiu, directorul Direcției Silvice Pitești. În urmă cu trei săptămâni, era liber și probabil mă blama, ori îl încerca un zâmbet de indiferență, citind cum mă dădeam de craca morții, încercând să explic că este aberant ca un director să-și folosească instituția publică și personalul, la modul cel mai primitiv cu putință, pentru partidul și șeful acestuia, în scop electoral și financiar. În speță, pentru PDL și Stăpânul Mircea Andrei. Acum, din nefericire, Ion Dobrinoiu se dă de craca morții, arestat vinerea trecută pentru luare de mită și părăsit într-o celulă sinistră din arestul Poliției Județene. Nu-mi propun să fac aici teoria chibritului, că iată ce-a pățit dacă n-a ascultat sfatul și nu s-a potolit cu excesele politice. Adică să fac pe deșteptul, satisfăcut că viața mi-a dat dreptate în ce-l privește. Pur și simplu consider totul o coincidență nefericită, ca la un timp atât de scurt după ce am încercat să-l tragem puțin de mânecă pe Dobrinoiu, publicistic vorbind, omul s-o bage de tot pe mânecă, la propriu vorbind, cu cătușe și escortă de polițiști. O singură frază aș vrea să reiau, din cele spuse acum trei săptămâni: „Ca un berbec, care întâi împunge și apoi întreabă, Ion Dobrinoiu n-are nici cel mai mic stres că toată această comedie ar putea fi calificată drept abuz de putere și folosirea instituțiilor statului în scopul candidatului”.
N-am de gând să-l deplâng aici pe șeful silviculturii, nici să-l stigmatizez. Mă mulțumesc să fac doar câteva aprecieri la rece, deși situația este fierbinte ca un fier roșu. Ion Dobrinoiu este victimă în două moduri, unul mai rău decât altul. În primul rând, este propria lui victimă. Vorbim aici de un om experimentat, cu zeci de ani de carieră în spate, dintre care marea majoritate a fost șef, iar acum se afla exact în pragul pensionării. A greșit crunt, expunându-și toată cariera, familia, dar cel mai mult expunându-se personal, asmuțit să onoreze pretențiile politice, și nu numai, dictate de PDL și Mircea Andrei. Trăind în teroare la partid, a răspândit la rândul său teroarea la serviciu, intrând astfel într-un joc periculos, din care, iată, el a ieșit prima victimă. La câtă experiență avea, a greșit ca un novice, acceptând să joace ruleta rusească la partid cu Mircea Andrei și al său sistem rapace de a face politică în ritm de „Banii vorbesc” și „La Chilia-n port”. A uitat, cum uită și alți directori din PDL transformați de Stăpân în politicieni de povară și înhămați la seiful partidului, că procurorul tot procuror rămâne, chiar dacă acum activează sub acoperire de politician. 
Mă miră nespus faptul că supușii lui Mircea Andrei îi urmează orbește și bezmetic ordinele, fără a observa niște coincidențe stranii. Cum ar fi aceea că, pe oriunde a umblat, i s-au perindat prin preajmă belele cât cuprinde. Nu știu, poate o fi având omul ghinion, să atragă relele ca un magnet. Pentru alții, nu și pentru el! Dar parcă e prea de tot. Cum s-a intersectat ca avocat ori în alte combinații cu SOV, cu Liviu Luca, cu primarul de Snagov și alții, cum a ieșit miros de dosare penale groase și pușcărie. Băieții intră la apă, dar el nu! E cel mai curat, dovadă că mai este „avansat” și ministru de justiție la PDL. Cum a venit în Argeș, pac au început să curgă dosarele. Deși a făcut caritas la partid, în care băieții cotizează când cu fundația, când cu „vegetația”, la belele intră alții, cum este acum și cazul nefericitului Dobrinoiu. Pe mine, să fiu în locul celor aflați în preajma lui Mircea Andrei, toate aceste lucruri m-ar îngrijora la maximum. La fel cum m-ar îngrijora și faptul că, de la venirea sa în județ, ca un făcut, s-au schimbat șefii serviciilor speciale, gen Doi și-un sfert sau SRI, iar omul duce lupte grele să schimbe și prefectul și șeful Poliției. Revenind la cele spuse despre Dobrinoiu, aici a fost el a doua oară victimă. Că era perceput ca omul prefectului Davidescu, deci nu prezenta garanții în marea cruciadă pe care o pregătește Stăpânul de a controla tot ce mișcă în județul ăsta. Ca să fie chiar Stăpân.
Mihai BĂDESCU

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole