Web Analytics

Doar trei fotbalişti mai reprezintă judeţul la echipele naţionale

de | 21.11.2019 13:34 | Sport

În ultimele trei luni, județul Argeș a fost reprezentat la nivelul echipelor naționale de fotbal ale României doar de trei jucători. Dacă în anii trecuți Argeșul dădea aproape o echipă de fotbal întreagă, iată că acum reprezentativitatea este una foarte slabă. Antrenorii loturilor naționale nu și-au mai îndreptat atenția către fotbaliștii argeșeni, iar una dintre cauze poate fi și activitatea juniorilor de la FC Argeș, una care încă se află în reorganizare. Cei trei fotbaliști despre care vorbeam sunt rucăreanul Dan Nistor, singurul argeșean prezent la echipa mare, Andreas Dumitrescu, căpitanul României Under 19, fotbalist crescut de Vali Cocoș la ”FC Pitești 2008” și portarul Răzvan Ducan, titularul de la FC Argeș, cel care, de asemenea, a fost selecționat la Under 19. Iată, pe scurt, cine sunt cei trei fotbaliști.

Dan Nistor, singurul argeşean la echipa mare

La 17 ani a început povestea fotbalistică a lui Dan Nistor, care a făcut primii paşi pe teren la o vârstă la care alţii debutează deja în prima ligă. În 2005, căpitanul lui Dinamo era legitimat la AS Rucăr, formaţie din Liga 4. În 2007, Dan Nistor a fost transferat de Internaţional Curtea de Argeş, echipă ce evolua în Liga 3. Trei ani a jucat la Internaţional Curtea de Argeş, echipă care l-a împrumutat pe rând la Muscelul Câmpulung şi Dacia Mioveni. În vara anului 2010, Dan Nistor a ajuns la Pandurii Târgu Jiu şi făcea pasul spre fotbalul mare. Dan Nistor a debutat în naţionala României pe 4 iunie 2013, când tricolorii au învins clar selecţionata statului Trinidad Tobago, scor 4-0. Au urmat pentru Nistor evoluții la Evian în Franța, CFR Cluj și Dinamo. A venit, iată, și anul 2019, când Nistor a fost rechemat la Națională.

Andreas Dumitrescu, căpitanul României Under 19

Andreas Dumitrescu a început să practice fotbalul la vârsta de 8 ani, la clubul Pirelli Slatina, îndrumat de către antrenorul Valentin Dogaru. La vârsta de 9 ani și jumătate a fost transferat la FC Pitești 2008, unde l-a avut antrenor și prieten pe Vali Cocoș. La echipa națională a fost chemat în urma jocurilor foarte bune la juniori B, în sezonul 2016-2017. A ajuns căpitanul naționalei U17 a României și apoi a luat drumul fotbalului mare. Tânărul jucător al lui FC Pitești 2008 a semnat în urmă cu un an cu Padova Calcio, formație care joacă în Serie B. Andreas a fost selecționat de-a lungul carierei la toate echipele naționale de juniori: U16, U17 și U18. A strâns în total peste 35 de selecții la naționalele juvenile. În ultima perioadă, jucătorul legitimat în prezent la FC Lugano, în prima ligă elvețiană, a fost căpitanul echipei naționale Under 19.

Portarul alb-violet Răzvan Ducan, selecţionat la Under 19

FC Argeş a perfectat în această vară un transfer foarte important şi a ajuns să aibă portar de națională. Echipa a ajuns la un acord cu portarul Răzvan Ducan, care în sezonul trecut a evoluat la FCSB, vicecampioana României. Ducan era al treilea portar al roş-albaştrilor şi a semnat un contract cu gruparea din Trivale pe un sezon. Ducan a ajuns la FCSB de la Centrul de Excelenţă Buzău – CS Unirea Petrolul Videle. La naţionala de tineret sub 17 ani, Răzvan a bifat patru partide şi a apărat poarta României în preliminariile Campionatului European, evoluând în meciurile cu Ungaria, Cipru şi Austria. În ultima perioadă, Ducan a fost selecționat de Laurențiu Roșu la România Under 19.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii