Web Analytics

DNA merge mai departe: Din “suspect” în dosarul de luare de mită, Tăriceanu devine “inculpat”

de | 25.01.2021 21:33 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Procurorii DNA au anunţat, luni, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a primit calitate de inculpat în dosarul penal în care era doar suspect de luare de mită.

Citește și: Managementul Direcţiei Silvice Argeş este unul „deficitar şi permite plata în avans a unor lucrări neexecutate”

Într-un comunicat DNA se precizează că există date şi probe din care rezultă că Tăriceanu ar fi pretins şi ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor sale în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei.

În vederea confiscării obiectului infracţiunii de luare de mită, în cauză s-a dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparţinând lui Tăriceanu până la concurenţa sumei de 800.000 USD, echivalent în lei – 3.204.640 lei.

Citește și: Ăsta-i adevărul! Piteştiul va avea o piaţă de granit care seamănă a gresie! Factură refuzată la plată

„Suspectul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, în calitate de prim ministru, ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă. În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, au acuzat procurorii. Detalii aici.

Citește pe presshub.ro, platforma jurnaliștilor în serviciu public

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Nene Taricene, io nu cre’ca-i facut o asa nasaramba . Dara, de-ai facut-o ; nu te mai holba, recunoaste si cu asta basta / ” ca-n gheara de fiara ori gura de tun, mai dulce-i pieirea” !

    • …rectificare : ” cre’c-ai facut ” .