Web Analytics
scris vineri, 12.03.2021

DNA îşi contrazice propria cercetare în Dosarul Publitrans

Lovitură de teatru la ultimul termen de judecată în Dosarul Publitrans, în care este judecat Tudor Pendiuc. Conform întâmpinării depuse, DNA și-a contrazis până la anulare propria cercetare penală.

DNA îşi contrazice propria cercetare în Dosarul Publitrans

DNA: „Doar unitatea administrativ-teritorială are calitate procesuală, având personalitate juridică, și nu Consiliul Local sau Primăria…”

Procurorul a invocat netemeinicia soluției dispuse de prima instanță, Tribunalul București, cu privire la latura civilă a cauzei, și a cerut completului de la Curtea de Apel București să admită ca singura parte civilă îndrituită să solicite despăgubiri ca urmare a activității infracționale desfășurate de inculpatul Tudor Pendiuc să fie Publitrans 2000. Atenție, SC Publitrans 2000 SA, o societate comercială, și nu Consiliul Local Pitești, așa cum ceruse și susținuse prin rechizitoriu, până atunci. Dovadă și că membrii Consiliului Local din 2015 au votat în unanimitate, la solicitarea DNA (după cum singuri au recunoscut în fața instanței de fond), ca CL Pitești să se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciului de la primarul Tudor Pendiuc și ceilalți inculpați din dosar. Acum, realizând că, pe lege, Consiliul Local Pitești nu este o entitate juridică ce poate suferi un prejudiciu material și cu atât mai puțin parte în contract, DNA revine și își contrazice propria cercetare. Și cităm chiar din întâmpinarea semnată de procuror: ”Astfel, în conformitate cu prevederile art. 21, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, doar unitatea administrativ-teritorială (UAT Pitești, n.red.) are calitate procesuală, având personalitate juridică, și nu Consiliul Local Pitești sau Primăria, care nu sunt entități cu personalitate juridică, ci organ deliberativ, respectiv structură executivă a unității administrativ-teritoriale, ce nu are capacitate de folosință a drepturilor civile pentru a putea fi parte în judecată”. Quod erat demonstrandum!

Citește și Banca Transilvania vrea să vândă cele 40 de autobuze pe care DNA a pus sechestru în Dosarul Publitrans

Citește și Din lac în puţ! Document incendiar / La Publitrans, subvenţia a crescut de peste două ori şi ceva faţă de perioada asocierii cu CNCD şi Girexim

DNA recunoaște că sumele „au fost plătite pentru un serviciu ce a fost prestat în mod efectiv”

Cireașa de pe tort o reprezintă faptul că tot DNA recunoaște în întâmpinare că sumele ”au fost plătite pentru un serviciu ce a fost prestat în mod efectiv”. Chiar că nu mai înțelegem nimic, dar absolut nimic! Păi, dacă serviciul de transport public a fost ”prestat în mod efectiv,” atunci unde mai e prejudiciul de 6 milioane euro și pentru ce mai sunt sunt judecați funcționarii Primăriei Pitești, acuzați că au semnat acte și au prejudiciat instituția? Tot pentru rigurozitate, cităm un fragment din înscrisul depus la dosar de procurorul DNA:”Faptul că o mare parte din aceste sume au fost direcționate și către părțile responsabile civilmente, prin contractul de asociere în participațiune încheiat de către acestea cu Publitrans 2000, nu justifică în niciun fel restituirea unei părți din aceste prestații atâta timp cât acestea au fost plătite pentru un serviciu ce a fost prestat în mod efectiv”.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită