Web Analytics

Distribuție Oltenia continuă investițiile în județul Argeș

de | 2.07.2021 12:11 | Actualitate

În luna aprilie 2021 operatorul Distribuție Oltenia a demarat investiții de aproximativ 1 mil RON, constând în modernizarea rețelelor electrice ale consumatorilor din Județul Argeș, Municipiul Pitești și comuna Miroși, prin montarea de separatoare, înlocuirea stâlpilor existenți cu alții echipați cu grupuri de măsură aeriene și separatoare telecomandate.

Beneficiarii proiectului sunt aproape 500 de locuitori din Municipiul Pitești, str. Depozitelor, și locuitori ai comunei Miroși, județul Argeș.

Ce s-a realizat prin investiție:


►    montare stâlp tip SC 15014, echipat cu separator STEPno_ 2 buc.;
►    montare stâlp tip SC 15014, echipat cu separator telecomandat _ 1 buc.;
►    montare stâlp tip SC 15014, echipat cu grup de masură aerian_ 1 buc.;
►    montare descărcători de tensiune ZnO 20 kV – 1 buc.;
►   înlocuire conductor existent cu conductor tip ACSR 48-AL1/8-ST1A pe o lungime de 1.91 km;
►    realizarea unei linii electrice subterane LES 20 kV în lungime de 530 m, între PTCZ 5 TCA și locul de interceptare a cablului A2XS(F)2Y 3x1x185/25mmp din PTCZ SIA Găvana;
►    realizarea unor lucrări de tratare a neutrului în stația de transformare 110/20 kV Pitești Nord, constând în montarea într-o celulă 20 kV a unui înterupător debrosabil cu acționare independentă (shunt), a unui terminal numeric de comandă – control –  protecție și adaptarea circuitelor secundare și înlocuirea rezistențelor de tratare a neutrului existente cu altele noi de tip 300/600 A.

Beneficiile consumatorilor:


► asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor în condiții de calitate a parametrilor energiei electrice;
►    reducerea numărului de întreruperi;
►    reducerea pierderilor tehnice de energie;
►    reducerea costurilor cu operarea și mentenanța.


Operatorul Distribuție Oltenia continuă investițiile în rețeaua de distribuție cu scopul de a reduce la minimum disconfortul creat consumatorilor din aria sa de operare.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii