Web Analytics

Dispariţie misterioasă a unui laptop al Direcţiei Silvice după ce DNA a cerut instituţiei mai multe documente

de | 1.06.2017 14:25 | Dezvăluiri

01 lptp01S-a furat un laptop al Direcției Silvice Argeș, întâmplător sau nu, fix în contextul în care Direcția Națională Anticorupție solicitase D.S. Argeș punerea la dispoziție a unor documente necesare continuării cerecetărilor într-un dosar din 2014, legat de  achitarea facturilor pentru mai multe drumuri din zona Vidraru, plăți efectuate înainte de recepția efectivă a lucrărilor.

Laptopul s-a „evaporat” în noaptea de 25 spre 26 mai, iar dispariția a fost raportată la Poliție a doua zi.
„Există un dosar penal înregistrat la nivelul Secției 3 de Poliție Pitești în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat” a precizat, pentru Jurnal de Argeș, inspectorul principal de poliție Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.
Am încercat să luăm legătura cu directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, dar și cu directorul tehnic, Ionuț Podea, însă ni s-a comunicat că nu sunt în instituție. Șeful Serviciului Investiții a încercat să ne explice, evaziv, cam cum stau lucrurile…

„E o treabă internă”

„E o treabă internă, nu mi se pare așa importantă pentru ziar. Nu e laptopul meu. Nu pot să vă dau amănunte…” a explicat, contactat de Jurnal de Argeș, Tiberiu Mirică, șeful Serviciului Investiții din cadrul Direcției Silvice Argeș.
Deși sunt voci care leagă dispariția laptopului de solicitările DNA, e puțin probabilă ipoteza că singurul suport de arhivare a documentelor ar fi fost respectiva unitate și că, odată cu furtul, ar fi dispărut, irevocabil, și dovezi care ar putea clarifica ancheta Direcției Naționale Anticorupție.  

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole