Web Analytics
scris luni, 16.09.2024

Dirijorul Walter Hilgers și pianistul André Parfenov revin la Filarmonica Pitești

Dirijorul Walter Hilgers și pianistul André Parfenov revin la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 19 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, al doilea concert simfonic extraordinar al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituției revin dirijorul Walter Hilgers și pianistul André Parfenov, care va interpreta propria compoziție „Vals de concert pentru pian și orchestră” și „Suita de jazz pentru pian si orchestră” de Alexander Tsfasman. În partea a doua, publicul va audia poemele simfonice „Vyšehrad”, „Vltava” și „Šárka” din ciclul „Má vlast” („Patria mea”) de B. Smetana.

Citește și Pitești Science Festival. Ciclistul Emil Cențiu ajunge marți în Piața Primăriei

Născut în Germania, la Stolberg/Rhein, Walter Hilghers, în 30 de ani de activitate orchestrală, a fost interpret sub bagheta lui Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, André Previn, Pierre Boulez, Georg Solti, James Levin, Seiji Ozawa, Riccardo Muti, Bernhart Haitink și Günter Wand. Ca pedagog, solist, interpret de muzică de cameră şi dirijor, a străbătut Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Australia şi Asia. Director artistic onorific al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, a mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Citește și Revin Conferințele Filarmonicii Pitești

Pianistul german de origine rusă, André Parfenov a absolvit Conservatorul „Ceaikovski” din Moscova, continuându-și studiile universitare la Folkwang- Hochschule din Essen. După finalizarea acestora, a fost angajat teatrul din Krefeld Moenchengladbach, unde este solist, conducător muzical, aranjor şi coordonator al diferitelor proiecte. A concertat în Germania, Rusia, Franţa şi Italia şi a înregistrat pentru radio şi televiziune. Publicul piteştean l-a mai ascultat în stagiunile trecute în concerte simfonice și recitaluri camerale.

Citește și Fevronia Novac: Text în memoria tatălui meu, istoricul Vasile Novac (1938-2022)

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...