Web Analytics

Directorul Teatrului Davila: „Regizorii şi actorii nu pot scoate spectacole de înaltă ţinută artistică din lipsa finanţării”

de | 29.03.2017 11:17 | Actualitate

PoghircNicolae

Deşi Teatrul Alexandru Davila, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a înghiţit în ultimii ani sume fabuloase de la bugetul judeţean, noul manager al teatrului, Nicolae Poghirc, a invocat ca argument pentru incapacitatea de a atrage publicul la spectacole tocmai lipsurile materiale.


Poghirc vorbit despre „lipsa finanţării”, în contextul în care, anual, subvenţia acordată Teatrului Davila de către Consiliul Judeţean s-a ridicat la peste 50 de miliarde lei vechi.
„Teatrul va avea un buget şi în primul rând trebuie potenţată echipa artistică actuală, care vă garantez că este una bună. Mijloacele tehnice prin care realizăm spectacolele la Teatrul Alexandru Davila din păcate sunt mult rămase în urmă. Consola de lumini care are o vechime de peste 40 de ani. Nu mă refer exclusiv la acea orgă de lumini, ci şi la sistemul de care se conectează reflectoarele la acea orgă şi reflectoarele care lipsesc. În primul rând, trebuie adusă sala la dotările tehnice moderne. Nu poţi să faci spectacole noi, de înaltă ţinută artistică dacă nu eşti în pas cu tehnologia pe care deja o folosesc colegii din alte teatre. E ca şi când am intra într-o competiţie de mare viteză noi cu un trabant, iar ceilalţi colegi cu o maşină performantă. Asta este una dintre primele măsuri pe care voi dori să le iau, aceea de a achiziţiona reflectoare, lumini şi alte mijloace prin care să realizăm spectacole de ţinută. De asemenea, potenţarea actualei trupe de actori şi vă garantez că e o trupă foarte bună, dar care nu s-a putut manifesta din plin. Nici regizorii, nici actorii n-au putut scoate spectacole, aşa cum au scos actorii şi teatrele din alte judeţe, tocmai din cauza acestor lipsuri şi nu numai materiale, adică reflectoare şi aşa mai departe, ci şi lipsa unei finanţări pe capitolul spectacole foarte bine gândită”, a declarat Nicolae Poghirc, în cadrul conferinţei săptămânale de presă a Consiliului Judeţean Argeş.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii