Web Analytics

Directorul Spitalului Câmpulung a făcut circ în Consiliul Local, după ce un concurs a fost contestat

de | 5.11.2015 17:14 | Dezvăluiri

# Un membru al CA a reclamat nerespectarea metodologiei

După joaca de-a demisia a managerului Grigore Stănescu, Spitalul Municipal Câmpulung a mai marcat un episod controversat. Luna trecută s-a ţinut concursul pentru posturile de directori adjuncţi, în fapt un examen, iar unul dintre membri Consiliului de Administraţie a sesizat faptul că nu s-au respectat întocmai cerinţele legale în privinţa organizării acestuia. Problema a stârnit isteria managerului Stănescu, acesta completând spectacolul oferit lună de lună de consilierii municipali.
Anca Dumitrescu (foto) este medic la Spitalul TBC din Câmpulung, consilier local şi membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal. În această din urmă calitate, ea a sesizat faptul că nu a fost respectată metodologia de concurs, în sensul că din dosarele candidaţilor au lipsit documente prevăzute în mod expres de lege. Pe cale de consecinţă, concursurile ar trebui să fie anulate.
„Eu nu am contestat niciun candidat, am sesizat doar faptul că avizele managerului şi ale Consiliului de Administraţie trebuia să fie incluse de dosarele de înscriere”, a precizat Anca Dumitrescu, subliniind şi faptul că membrii Consiliului de Administraţie au aflat din presă de organizarea concursurilor pentru cei din Comitetul director al Spitalului Câmpulung.
Pentru clarificarea situaţiei, primarul interimar Liviu Ţâroiu a fost convins să sesizeze Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Ministerul Sănătăţii. Acesta susţine ideea contrară, cum că nu erau obligatorii cele două acte la dosare.

Managerul Stănescu a spart şedinţa de consiliu

Spre finalul şedinţei în care a fost prezentat punctul de vedere al consilierului local Anca Dumitrescu, în sală s-a năpustit managerul Spitalului Municipal, Grigore Stănescu, moment în care aleşii câmpulungenilor au amuţit subit. Fără să fie invitat, fără ca, iniţial, să ceară permisiunea de a vorbi, cel care a demisionat şi apoi a revenit în funcţie s-a năpustit, ţipând, către consilieri, susţinând că nu se poate discuta despre Spital în absenţa lui. „Nu vreau să fiu acuzat de ilegalităţi. Toată documentaţia pentru organizarea concursului s-a întocmit conform legislaţiei. Dacă membrii Consiliului de Administraţie ar fi constatat o abatere de la lege, ar fi avut capacitatea ca cel puţin acum o săptămână să o fi sesizat-o”, a declarat acesta. Stănescu a spus că pentru fiecare concurs în parte – Comitetul director este format din trei directori – au fost constituite comisii care au aprobat dosarele de înscriere. Pe de altă parte, însă, cei din Consiliul de Administraţie nu erau obligaţi să facă o anterioară verificare a conţinutului dosarelor, aceasta fiind în sarcina acelor comisii de concurs. Din acest motiv Anca Dumitrescu a reperat lipsa actelor după susţinerea probelor de concurs în data de 26 octombrie.

Aceeaşi membri ai Comitetului director

Concursul a fost organizat pentru ocuparea posturilor de director medical, director financiar-contabil şi director de îngrijiri. În fiecare caz a fost vorba de câte un singur candidat, fapt care a motivat ideea expusă de Anca Dumitrescu, aceea a transformării concursului în examen. Câştigători au fost medicul Toma Berevoianu, economistul Marinela Cristian, respectiv asistentul Florin Pană, adică cei care şi până acum au ocupat posturile respective. Mandatele acestora au o durată de patru ani.

„Mă vedeţi pe coclauri” şi „O să candidez la Primărie”

Intervenţia managerului Gore Stănescu a fost, pe alocuri, halucinantă, de parcă medicul neonatolog venise la şedinţă direct dintr-o operaţie în care se folosise mult anestezic inhalant. Reproducem câteva fragmente de discuţie sau declaraţii.
Grigore Stănescu:
# „Vă ascult la televizor şi de o oră jumate vorbiţi numai de Spital. O să-l desfiinţăm”.
# „Nu sunt manager, eu sunt un măturător”.
# „Sunt om de Câmpulung, mă deplasez prin Câmpulung pe trotuare, pe dealuri, pe coclauri”.
# „Nu vreau să fiu considerat un mârşav”.
# „Demisia mea nu a fost politică. A fost o decizie pur personală. Nu trebuia să anunţ Consiliul Local, nu trebuia să ştiţi dumneavoastră, că nu aveaţi de ce”.
# „Am capacitatea şi responsabilitatea cuvintelor. Atenţie! Nu ştiu câţi dintre noi au asta!”.
# „Acea retragere a demisiei a fost determinată de colegii mei din Spital. A fost pentru mine gestul suprem. Eu, când am intrat acolo, nu mai aveam salivă”.
# „O să candidez la Primărie!”

***

#  Consilier local: „Dacă nu aveţi treabă cu Consiliul Local, aveţi treabă doar cu primarul, de ce…?”
# Stănescu: „Păi ce sunt homosexual să am treabă cu el?!”
# Liviu Ţâroiu, primar interimar: „Tu poţi să fii, dar eu nu!”
Material realizat de Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii