Web Analytics

Directorul Sergiu Cicu către MRU: ”Cine sunteţi dvs? Cântaţi la ceva?”

de | 25.07.2013 18:54 | Dezvăluiri

# Jenant! Mihai Răzvan Ungureanu a căpuşat Zilele Câmpulungului. Cearta a izbucnit după ce staff-ul din Argeș al Forței Civice și al fostului prim ministru a pus poza acestuia pe un pliant care promova Zilele Câmpulungului, printr-un proiect finanțat cu fonduri UE. Joia trecută, într-un tur de forţă prin ţară, în încercarea de a-şi face cunoscută candidatura la prezidenţialele de anul viitor, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a ajuns „inopinat” (adică fără ca mass media să ştie oficial, însă aşteptat fiind de preşedinţii de partid şi anunţat cu flyere) şi la Câmpulung. Potrivit programului pe care MRU îl are public pe un site de socializare, staff-ul i-a făcut surpriza de a fi prezent în mai toate localităţile unde au loc diverse manifestări, aşa cum şi la Câmpulung se desfăşurau Zilele Municipiului. Ca o coincidenţă, MRU şi-a făcut anunţată „inopinata” vizită la Câmpulung prin nişte pliante ce s-au arătat a fi unele ce-i pot cauza neplăceri.

Pe pliantele buclucașe, pe faţă apăreau tipărite faţa preşedintelui Forţei Civice, încadrată de sigla partidului şi de… sigla „Împreună pentru Câmpulung”, aprobată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană pentru promovarea municipiului. Iar pe verso era imprimat o parte din programul Zilelor Municipiului, de asemenea copiate după un pliant tipărit în cadrul  proiectului european „Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice Municipiului Câmpulung Muscel, Judeţul Argeş. Cod SMIS 16861. Beneficiar Municipiul Câmpulung Muscel”. De cum a sosit în municipiu, întrebat fiind cum promovează Câmpulungul, Mihai Răzvan Ungureanu ne-a răspuns: „Peste tot pe unde merg, aşa cum vorbesc cu dumneavoastră şi cum vorbesc cu toţi ceilalţi colegi din presă, cu care mă voi întâlni în zilele care urmează, voi spune că am fost aici (n.red. Câmpulung). Voi spune că dacă există drum în judeţul Argeş se poate ajunge în Câmpulung. În Câmpulung nu trebuie să ajungi doar de Zilele Municipiului, ci oricând, doar să nu fii descurajat de drum”.
Concluzionând, din declaraţia dată de MRU s-ar putea spune că acesta nu a cunoscut conţinutul pliantelor, ci, aşa cum am preconizat, s-a lăsat la mâna staff-ului din Argeș. Dacă respectivul „fluturaş” a fost considerat de echipa lui MRU, ca fiind un sprijin real în promovarea municipiului Câmpulung, atât reprezentanţii Primăriei, cât şi organizatorii evenimentului n-au împărtăşit deloc ideea Forţei Civice. Ba, dimpotrivă, şi-au exprimat indignarea, considerând gestul făcut de echipa de imagine a lui MRU ca fiind o greşeală flagrantă și care va trebui îndreptată.
Foarte iritat de apariţia pliantelor, directorul Casei de Cultură C. D. Aricescu Câmpulung, Sergiu Cicu, cel care este direct implicat în organizarea evenimentelor prilejuite de Zilele Municipiului Câmpulung, a avut o ieşire de moment la adresa lui Mihai Răzvan Ungureanu. Cicu l-a apostrofat pe MRU, chiar pe holurile primăriei Câmpulung strigându-i: „Cine sunteţi dumneavoastră? Cântaţi la ceva? Unii muncesc şi alţii vin să-şi pună poza!”. Incidentul a fost aplanat de apariţia primarului Călin Andrei, care l-a invitat pe fostul prim-ministru la o discuţie în birou.

Directorul Casei de Cultură, Sergiu Cicu: ”Este penal ce a făcut MRU”

Întrebat de ce a avut o asemenea atitudine vizavi de MRU, directorul Sergiu Cicu ne-a declarat că „Nu consider a fi un incident, ci o nesimţire din partea unui cetăţean, care vremelnic a ocupat şi funcţia de prim-ministru al României. Ceea ce a făcut este penal din punct de vedere juridic, dar mi se pare şi imoral să-ţi asociezi imaginea cu o muncă pe care n-ai făcut-o. Normal ar fi să se sesizeze organele în drept, pentru că există dovezi în acest sens. S-au răspândit pliante. Nu aşa trebuie făcută politica. E păcat să furi munca unor oameni şi să-ţi asociezi imaginea, ca şi cum tu ai făcut asta. E un proiect cu fonduri europene şi aici intrăm şi în alte incidenţe. Eram într-o stare în care munceam şi, când am văzut acel lucru, am văzut negru în faţa ochilor şi nu m-am putut abţine”.

Primarul Călin Andrei: ”S-a comis o greșeală, probabil de către  echipa de campanie a lui MRU”

De cealaltă parte, primarul municipiului Câmpulung, Călin Andrei, a fost ceva mai reţinut în declaraţii, precizându-ne, imediat după întâlnirea cu MRU, că „Nu am ce să comentez. Am atras atenţia că s-a comis o greşeală, probabil de către echipa de campanie a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Este o problemă pe care trebuie să şi-o însuşească această echipă. Mă voi consulta cu colegii jurişti şi vom vedea dacă vom lua şi atitudine legală”.
Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii