Web Analytics

Directorul medical de la Pediatrie nu ştie să justifice cum au găsit oficialii de la U.E. singurul dezinfectant al spitalului închis în dulap pentru a nu fi furat

de | 26.01.2017 16:17 | Dezvăluiri

11 AdinaEnescu

# Adina Enescu, director medical la Spitalul de Pediatrie, contrazice raportul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor: „Am avut în acel moment dezinfectanţi”
Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a publicat, de curând, un raport realizat în urma unor inspecții organizate după ce Ministerul Sănătății a solicitat ajutor pe 27 mai 2016 din partea Uniunii Europene pentru a diagnostica corect situația infecțiilor nosocomiale din spitalele românești.

În 2016 ECDC a vizitat trei spitale românești, printre care s-a numărat şi Spitalul de Pediatrie Piteşti. În raport se arată, cu privire la activitatea de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, că la unitate nu a existat niciun expert epidemiologic în perioada verificată. De asemenea, experții au descoperit bacterii rezistente la antibiotice cum ar fi Kl. Pneumoniae. De altfel, „în timpul vizitei, echipa a observat că nu există dezinfectanți ușor disponibili pentru pacienți și personalul medical. Singurul dezinfectant găsit (la cerința echipei) era într-un dulap din camera asistentelor. Motivul pentru care era ținut acolo, spun medicii, era grija ca nu cumva dezinfectantul să fie furat, dacă era disponibil la vedere”, se arată în raport.
Despre concluziile acestui raport, directorul medical Adina Enescu (foto), purtătorul de cuvânt al spitalului, ne-a spus legat de bacteria rezistentă la antibiotice sesizată de experţii ECDC că aceasta nu a existat în anul 2015, anul în care a fost vizat raportul: „În răspunsul la solicitarea noastră din 2015 referitoare la totalul de izolaţi Kl. Pneumonie pe anul 2015 a fost zero. Nu ştiu cum s-a raportat acel germene. El nu a existat la spital”. 

În prezent, Spitalul de Pediatrie Piteşti  are pe stoc un număr de 233 de flacoane de dezinfectanţi

În ceea ce priveşte situaţia detectată în raport cu privire la singurul dezinfectant găsit de experţii Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor într-un dulap din camera asistentelor, ţinut ca să nu fie furat, directorul medical spune că nu are cunoştinţe despre acest caz: „Nu am cunoştinţe despre această informaţie. Referitor la dezinfectanţi, fiind medic şi provenind dintr-o secţie care îşi desfăşoară activitatea medicală curentă şi care vine permanent în contact cu pacienţii, am avut în acel moment dezinfectanţi”, a mai precizat dr. Adina Enescu.
În prezent, Spitalul de Pediatrie Piteşti, conform directorului medical Adina Enescu, are pe stoc un număr de 233 flacoane de dezinfectanţi, în afară de cele folosite pe secţii. Şi problema doctorului epidemiolog a fost rezolvată, din acest an desfăşurându-şi activitatea la Spitalul de Pediatrie Piteşti dr. Gabriela Chiorăscu după ce a obţinut postul în urma unui concurs.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii