Web Analytics

Direcţia Silvică Argeş pierde procese pe bandă rulantă

de | 17.01.2019 13:06 | Dezvăluiri

# Aproape două miliarde de lei trebuie să-i plătească Chiriloiu și RNP Romsilva Mănăstirii Negru Vodă
În decembrie 2018 s-a pus punct unui litigiu în instanță care dura din 2010 între Mănăstirea Negru Vodă și Direcția Silvică Argeș. Practic, starețul mănăstirii din Câmpulung Muscel, părintele protosinghel Serafim Caiea, a început lupta în justiție pentru a recupera o parte din pădurile seculare care au aparținut locașului bisericesc, iar instanța i-a dat într-un final dreptate, obligând Direcția Silvică Argeș, Ocolul Silvic Câmpulung și RNP Romsilva și la plata în solidar a sumei de 182.000 de lei, așa cum se arată în încheierea de ședință a Judecătoriei Câmpulung, din 11.12.2018, hotărârea rămânând definitivă. În plus, debitoarele sunt obligate la plata tot în solidar a sumei de 500 lei cu titlu de penalităţi pentru fiecare zi de întârziere până la executarea obligaţiei de a pune la dispoziţia Comisiei Locale de Fond Funciar Rucăr a suprafaţei necesare în vederea punerii în posesie a creditoarei. Este vorba despre o suprafață totală de 300 de hectare teren forestier, o suprafață totuși mică față de cât a avut mănăstirea inițial, după cum ne-a spus starețul mănăstirii, protosinghelul Caiea. Acesta ne-a declarat:
“E vorba de pădurea mănăstirii care a trebuit câștigată în instanță și așa s-a reușit până la urmă, că altfel nu se putea. Noi avem procesul de multă vreme. Am epuizat toate căile, numai așa s-a putut. Este normal să avem câștig de cauză, pentru că mănăstirea a avut foarte multe proprietăți și doar o mică parte s-a mai dat înapoi și a trebuit să o redobândim. Nu pot să dau mai multe amănunte… Nu știu exact, avocatul știe. Deocamdată urmează ca, dacă nu ne pun în posesie, să ne dea și niște bani. Dar până nu e definitivată problema, să intrăm în posesie… Au fost sărbătorile, acum să vedem, după sărbători, cum se derulează problema. Vom reveni cu niște detalii. Până nu-i treaba finalizată, nu pot să zic mai mult.”
Direcția Silvică Argeș nu a avut prea mult spor nici cu Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă din Cetățeni, cu care s-a judecat tot pe fondul forestier și căreia, potrivit aceleiași instanțe, respectiv Judecătoria Câmpulung, a trebuit să îi plătească, după ce a pierdut procesul, 1000 de lei cheltuieli de judecată, nemaivorbind de plata expertizelor solicitate în procesul de reconstituire a dreptului de proprietate.
Din câte se vede treaba, Direcția Silvică Argeș pierde procese pe bandă rulantă, lucru de mirare, dacă judecăm după primele oferite juristelor la finele anului 2018 de tătucul Chiriloiu.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu le mai ajung popilor bunurile spirituale, le trebuia si cele lumesti, paduri, masini 4×4, vile ! Imbuibatilor !