Web Analytics

Din trei pieţe agroalimentare, Câmpulungul a rămas cu o ruină de tablă

de | 30.03.2017 13:56 | Politica si Administratie

11 piata gruiAglomerarea de supermarketuri în municipiul muscelean a făcut ca vechile pieţe agroalimentare să se închidă rând pe rând. Din trei a rămas doar una, plus un fel de târg de fructe şi legume amenajat pe marginea râului Târgului.

Piaţa Grui (foto sus), menită să deservească cel mai nou cartier de blocuri al Câmpulungului, a fost închisă de peste un deceniu. Un timp a găzduit un atelier de termopane, acum este închisă şi aerisită de vântul care bate prin ea. Anul trecut, la propunerea consilierului local Bogdan David, fost viceprimar interimar, s-a alocat un milion de lei în vederea transformării pieţei într-un imens loc de joacă acoperit pentru copii. Schimbarea la vârful Primăriei a făcut ca această investiţie să nu fie luată în seamă de Liviu Ţâroiu, însă, pentru acest an, s-au prevăzut bani necesari întocmirii documentaţiei tehnice care să facă din Piaţa Grui loc de joacă şi centru de cazare pentru persoanele fără adăpost.
Piaţa Vişoi şi-a schimbat destinaţia în urmă cu mai mulţi ani, atunci când a fost concesionată de o firmă locală. A intervenit falimentul, iar apoi locaţia a rămas nefolosită. De-abia în 2017 s-a anunţat organizarea unei licitaţii pentru o nouă concesionare, pe 15 ani, însă nu neapărat spre folosinţă ca piaţă agro-alimentară.
11 piata centralaSingura care încă funcţionează ca atare este Piaţa Centrală (foto), vestită în zona Muscel de peste un secol. Numai că şi acolo sunt probleme. Administrată de o societate înfiinţată de Consiliul Local, piaţa este un monstru de tablă în care iarna se face frigul. De ani de zile administratorul Ionel Vlădescu a încercat să determine conducerea Primăriei să permită efectuarea unei investiţii de modernizare, dar priorităţile au fost altele. Până şi anul trecut se preconizase cheltuirea unui milion de lei în acest scop, dar banii au rămas necheltuiţi. Şi pentru 2017 sunt bani în buget, circa cinci sute de mii de lei, dar demararea proiectului este în continuare incertă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii