Web Analytics

Din 6 aprilie, argeşenii cu forme grave de coronavirus vor fi internaţi în vechea clădire de la Spitalul Mioveni

de | 5.04.2020 15:38 | Actualitate

Președintele CJ Argeş, Dan Manu, directorul DSP Argeş, Sorina Honțaru, primarul Ion Georgescu de la Mioveni, inspectorul șef ISU Argeș, col. Bogdan Olar, împreună cu conducerile secției Contagioasă a Spitalului Județean de Urgență Pitești, Secția ATI a SJUP, Spitalului Mioveni au mers duminică 5 aprilie la Spitalul Mioveni, corpul vechi. Aici, de luni 6 aprilie se va muta Secția Contagioasă a SJUP pentru a acorda asistență medicală suspecților și persoanelor contaminate cu virusul SARS COVID 19. Duminică au fost stabilite circuitele ce vor fi urmate de pacienți suspecți și persoanele diagnosticate cu coronavirus.

În plus, de luni 6 aprilie, Spitalul de la Valea Iașului va fi eliberat pentru că pe viitor și această unitate medicală va fi destinată pacienților suspecți și diagnosticați cu SARS COVID 19, forme ușoare și medii. Astfel, la Mioveni, doar formele grave vor mai fi internate aici.

„Suntem gata să intrăm în linia întâi, în lupta pentru salvarea vieții argeșenilor infectați cu COVID-19. Începând de luni, 6 aprilie, conform deciziei CJSU Argeș, după o serie de investiții în echipamente medicale și lucrări tehnice de specialitate, efectuate în regim de urgență în corpul vechi al unității medicale, Spitalul Mioveni este pregătit să preia pacienții pozitivi cu noul coronavirus, secția Boli Contagioase a SJUP urmând să funcționeze în aceste spații”, spune primarul Ion Georgescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii