DIICOT: Doi traficanți de droguri – trimiși în judecată pentru moartea unui consumator de oxicodonă

de | 4.08.2022 11:58 | Actualitate, Home

Doi traficanți care vindeau droguri în municipiul București au fost trimiși în judecată de DIICOT. Unul dintre ei urmează să răspundă și pentru moartea unui consumator de la o supradoză de oxicodonă.

DIICOT a anunţat joi printr-un comunicat că a trimis în judecată doi bărbaţi, unul dintre aceştia fiind în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată în formă agravată (care a avut ca urmare moartea victimei), trafic intern de droguri de risc şi de mare risc, conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Citește și: Fostul nostru coleg Adrian Bălănică s-a căsătorit

Procurorii susţin că, pe 11 februarie 2022, unul dintre traficanţi i-a vândut unei persoane 18 comprimate de oxicodonă, drog de mare risc. În urma consumului acestor comprimate, victima a fost transportată la spitalul Floreasca din Capitală, în stare gravă, decedând în ziua de 28 februarie 2022.

Cauza morţii a fost stabilită ca fiind consumul de opiacee.

Citește și: Septimiu Chelcea: „Consumul on-line se va dezvolta!”

Cu privire la cel de-al doilea inculpat, trimis în judecată în stare de libertate, s-a reţinut că acesta a condus la data de 26 martie 2019, în municipiul Bucureşti, un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive (probele biologice recoltate de la inculpat au rezultat pozitiv la THC 0,019 ug/ml, THC-OH 0,007 ug/ml şi THC-COOH 0,092 ug/ml).

Sursa foto: adevarul.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *