Web Analytics
scris vineri, 24.04.2020

DIICOT a evitat asasinarea unui jurnalist din Timișoara

Redactorul-șef al publicației PressAlert urma să fie împușcat din cauza dezvăluirilor făcute despre lumea interlopă din Timișoara și conexiunile acesteia cu oamenii politici!

Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale față de doi suspecți, unul fiind Lucian Boncu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Prin rechizitoriul din data de 13.01.2020 s-a dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpați după ce în intervalul 2017-2019, la nivelul municipiului Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, având ca scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină. „Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulți exponenți ai lumii interlope din oraș, care de-a lungul timpului au fost implicați și în alte activități infracționale comune (șantaje, reglări de conturi, extorcări)”, informează DIICOT. Protecția activităților infracționale era asigurată de Lucian Boncu, un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timișoara, după cum îl descriu anchetatorii. 

Anchetatorii au mers mai departe și au investigat o altă pleiadă de infracțiuni. Din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018 – 2019, interlopul Boncu a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea jurnalistului Dragoș Boța, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală.

Citește mai departe aici

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Nu stiti sa scrieti un titlu. A impiedicat e corect. Altfel se intelege altceva….

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...