Web Analytics

DGA: Polițist condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

de | 27.01.2021 18:00 | Actualitate, Politica si Administratie

Cms șef Sarmizia Fetcu, Șef Birou Informare și Relații Publice din DGA, comunică:

La data de 21 ianuarie 2021, Curtea de Apel Craiova a condamnat definitiv un inculpat (agent de poliție la data comiterii faptelor, în prezent pensionar), la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (4 acte materiale) și a infracțiunii de fals intelectual (2 acte materiale).

Citește și: (VIDEO) Polițiștii sindicaliști au protestat în fața Ministerului de Interne

Totodată, instanța a hotărât aplicarea unei pedepse complementare, constând în interzicerea exercitării dreptului de a exercita profesia de polițist pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale.

Polițistul condamnat este ultimul din cei 12 agenți de poliție cercetați într-o cauză penală, constituită în anul 2015, privind fapte de corupție, asupra căruia instanța de judecată s-a pronunțat definitiv.

Citește și: DOLIU ÎN POLIȚIA ARGEȘ! Angajat al IPJ – găsit MORT în propria locuință!

Dosarul a fost instrumentat de către polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj, la delegarea și sub coordonarea directă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Faptele comise de către fostul agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj – Poliția Orașului Turceni (în prezent pensionar), în aproximativ 3 luni din perioada 2014-2015, au constat în pretinderea/primirea de sume de bani, în schimbul încălcării atribuțiilor de serviciu, în contextul constatării săvârșirii unor nereguli la regimul circulației rutiere (în trei situații), respectiv o situație în care polițistul menționat nu a efectuat corespunzător verificarea documentelor de proveniență a cărbunelui transportat, ori nu a aplicat măsuri complementare sancționării contravenționale care s-ar fi impus.

Citește și: Pensionarii militari şi civili au protestat în Piaţa Milea împotriva blocării măririi, recalculării şi indexării pensiilor

În cauză, la data de 12.10.2015, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 17 inculpaţi (8 în stare de arest preventiv şi 9 sub control judiciar), dintre care 12 agenţi de poliţie din cadrul I.P.J Gorj, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual şi alte 5 persoane fără calitate specială cercetate sub învinuirea de furt calificat şi tăinuire, majoritatea în formă continuată.

Agenții de poliție cercetați (11 din cadrul Poliției or. Turceni, 1 din cadrul unui post de poliție arondat subunității de poliție) activau în domeniul ordine publică, respectiv desfășurau activități de poliție rutieră pe raza or. Turceni/Gorj, iar faptele acestora (71 acte materiale și o situație de complicitate) au fost comise în intervalul 30 noiembrie 2014 – 1 martie 2015.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii