Web Analytics

Dezinsecţie la Mioveni până pe 9 iulie

de | 5.07.2017 20:06 | Politica si Administratie

18 MioveniTimp de o săptămână, la Mioveni se vor desfăşura operaţiuni de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare (DDD) pe domeniul public al oraşului, în scările de bloc, gospodăriile individuale, instituţiile de învăţământ şi în clădirile instituţiilor publice.

Acţiunile de dezinsecţie vor avea loc în perioada 03 – 09 iulie şi vor fi realizate de firma Coral Impex SRL. Produsele folosite sunt precizate în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.
În zilele de 3 şi 4 iunie, acţiunile de dezinsecţie au vizat asociaţiile de locatari sau proprietari. În zilele de 5, 6, şi 7 iulie, operaţiunile de dezinsecţie se vor realiza în gospodăriile de pe raza oraşului. În acest sens, Primăria Mioveni face apel la proprietarii de gospodării să permită accesul agenţilor DDD.
De asemenea, locuitorii oraşului sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor toxice folosite cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii. În plus, crescătorii de albine au obligaţia ca în perioada menţionată să ia toate măsurile în vederea protejării familiilor de albine. Primăria Mioveni mai precizează că, în cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea operaţiunilor de dezinsecţie, perioada de efectuare va fi prelungită până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii