Web Analytics

Dezbatere publică pe marginea grupului fiscal unic

de | 25.07.2017 16:40 | Actualitate

anafANAF supune dezbaterii publice un proiect de ordin în vederea aprobării Procedurii de implementare si de administrare a grupului fiscal unic, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

Prin modificările aduse ordinelor privind organizarea activitătii de administrare a marilor contribuabili si contribuabililor mijlocii, au fost schimbate unele reguli aplicabile grupului fiscal unic reglementat de dispozitiile art. 269 alin. (9) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, potrivit art. 4 alin. (7) din Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3609/2016 privind organizarea activitătii de administrare a marilor contribuabili, se încadrează în categoria contribuabililor mari reprezentantul  şi membrii aparţinând grupului fiscal unic, cu condiţia ca unul dintre aceştia să îndeplinească criteriile de selecţie prevăzute la art. 3 din acest ordin.

Procedura de administrare şi monitorizare a marilor contribuabili a fost aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1023/2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 277 din 20 aprilie 2017.

De asemenea, potrivit art. 4 alin. (3) din Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3610/2016 privind organizarea activitătii de administrare a contribuabililor mijlocii, se încadrează în categoria contribuabililor mijlocii reprezentantul şi membrii aparţinând grupului fiscal unic, cu condiţia ca unul dintre aceştia să îndeplinească criteriile de selecţie prevăzute la art. 3 din acest ordin.

Procedura de administrare şi monitorizare a contribuabililor mijlocii şi pentru modificarea unor prevederi referitoare la activitatea de administrare a contribuabililor mijlocii aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 560/2016 a fost modificată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1024/2017, publicat Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 321 din 4 mai 2017.
Mentionăm că, Procedura de implementare si de administrare a grupului fiscal unic, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare este aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3006/2016.

Având în vedere modificările legislative mai sus mentionate, este necesară modificarea Procedurii de implementare şi de administrare a grupului fiscal unic, pentru aplicarea unitară de către toate organele fiscale a acestor dispoziţii legale.
      

Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt fãcute publice pe site-ul institutiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenta decizionalã. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatiii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media – cu mentiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la urmãtoarele adrese:

·        Prin scrisori la adresa postalã: Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 – la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media;
·        Electronic la adresa de mail: relatiipublice@anaf.ro
·        Prin fax la numarul: 021-319.98.57.
Pentru a avea acces la informatiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenþa decizionalã în Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã, se poate accesa domeniul INFO ANAF / Comunicate  de presã aflat pe site-ul institutiei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii