Web Analytics

Detalii surprinzătoare despre argeşeanca adoptată în Canada, care şi-a regăsit familia biologică după 26 de ani

de | 21.09.2017 12:28 | Actualitate

10 marilena# Din cauza sărăciei, mama din Davidești a fetei a mai dat spre adopție încă un copil

Marilena, tânăra de 26 de ani din Davidești, adoptată de o familie de canadieni, a reușit, prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României, s-o găsească pe cea care i-a dat viață, dar și pe cele două surori mai mari despre care știa că există. A aflat însă că mai are o soră, pe care mama a dat-o spre adopție  tot din cauza sărăciei.

„Noi am găsit două dintre surorile Marilenei și am descoperit că ar mai fi încă o copilă, a patra, despre care credem că a fost dată, tot așa, spre adopție, în afară”, a precizat, pentru Jurnal de Argeș, Ileana Cunniffe Băiescu, unul dintre administratorii paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, care a ajutat-o pe Marilena să-și găsească rudele din România.
Ce a împins-o pe această femeie să-și dea două fetițe spre adopție este sărăcia lucie în care trăia. „Femeia avea o situație materială precară și, pentru că atunci mai avea doi copii, Marilena fiind a treia naștere, și-a dat acordul pentru adopție”, mai spune Ileana Cunniffe Băiescu.

„Adopția unui copil din România a fost întotdeauna contra cost”

10 01Dacă femeia a primit sau nu bani de la părinții adoptivi ai Marilenei, e greu de precizat. Cel mai probabil însă, intermedierea s-a făcut contra cost, iar beneficiari ar fi fost chiar reprezentanții de la acea vreme ai autorităților.
„De obicei, eu nu întreb acest lucru, dacă mama ar fi primit bani sau nu, asta doar părinții adoptivi ar putea spune, pentru că fata nu a precizat nimic despre acest lucru. Ce se știe însă este faptul că, în anii ’90, adopția unui copil din România a fost întotdeauna contra cost. La cine ajungeau acești bani, e un alt aspect. De obicei, primii oameni la care ajungeau sumele erau autoritățile răspunzătoare de acești copii la vremea respectivă”, mai spune, pentru Jurnal de  Argeș, administratora paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, Ileana Cunniffe Băiescu.
Cert este că nici după ce a dat-o spre adopție pe Marilena și nici ulterior, după renunțarea la cealaltă fetiță, înfiată, cel mai probabil, tot de o familie de străini, situația materială a mamei nu s-a ameliorat.  
„Din păcate, după moartea bărbatului din fotografie, alături de care mama apare cu una dintre surorile Mădălinei și despre care nu știm sigur dacă este și tatăl tinerei din Canada, femeia nu a mai reușit să-și refacă viața. A rămas a nimănui, un om al străzii, fără un domiciliu stabil. Și acum, din câte am înțeles, starea sa materială, dar și fizică, pentru că are unele probleme de sănătate, este foarte proastă. Sper, sincer, ca mediatizarea acestui caz să ajute nu doar la reunirea familiei, ci și la sprijinirea acestei femei”, mai spune Ileana Cunniffe Băiescu.

Singura temere este că familia biologică nu o va accepta

Reamintim că povestea răgăsirii rudelor din România a început, pentru Marilena, cu un anunț postat pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”: „Numele meu la naştere a fost Antonescu Marilena. M-am născut pe 10 februarie 1991 în Davideşti, judeţul Argeş. Am crescut în Canada, dar mi-am dorit să îmi găsesc părinţii/familia biologică de când eram mică. Numele mamei biologice este Antonescu Elena, în momentul adopţiei locuia în satul Conțeşti, comuna Davideşti. Avea 2 copii, eu fiind cea mai mică. Am o soră cu 3-4 ani mai mare. Mi-ar place să îi găsesc, să îi cunosc şi să le povestesc totul despre mine. Ar fi ca un vis care devine realitate!!! Am această fotografie cu mama mea biologică şi, probabil, lângă ea, tatăl meu. Nu ştiu în ce parte a României a fost făcută, dar cred că poate fi Piteşti sau Bucureşti (…). Sper cu ajutorul vostru să îi găsesc, ar fi o mare binecuvântare!”
Surprinzător, dar imediat după publicarea acestui text însoțit de fotografii, au început să curgă mesaje. Anul viitor, tânăra va veni în Româna, la Davidești, să-și cunoască rudele. Singura temere a fetei este că familia sa biologică n-o va accepta.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole