Deşi nu ocupa oficial funcţia, Tudosoiu s-a grăbit să parafeze documente în calitate de inspector general

de | 15.01.2015 14:22 | Dezvăluiri

# Noi gafe la Inspectoratul Şcolar ies la iveală # În cele două documente, este pomenit numele inspectorului şcolar general Dumitru Tudosoiu, deşi la vremea respectivă liberalul Florin Gardin nu fusese înlăturat oficial din funcţia de şef la Învăţământ
După scandalul gradaţiilor de merit din 2013, în care DNA Piteşti a ridicat documente, iată că şi alte hârtii oficiale ale Inspectoratului Şcolar Argeş demonstrează că neregulile din instituţie sunt numeroase. În primăvara anului trecut, deşi schimbarea lui Florin Gardin din funcţia de „general” la ISJ nu se produsese încă, Tudosoiu (doar adjunct la vremea respectivă) s-a grăbit să îşi aroge funcţia de şef suprem la Învăţământ şi să semneze documente sub titulatura de inspector şcolar general.

Pe 5 mai 2014, Inspectoratul Şcolar Argeş a avut doi „generali”

Toate bune şi frumoase, dacă ar fi fost vorba de vreo felicitare sau chiar o diplomă de merit acordată unui olimpic. Numai că, actele semnate de şeful încă neîncoronat al ISJ Argeş pe 5 mai 2014 se referă la organizarea unor concursuri pentru diferite posturi în cadrul instituţiei. Iar dacă ne aducem bine aminte, social-democratul Dumitru Tudosoiu a devenit „general” fix pe 7 mai 2014. În dimineaţa respectivă, Ministerul Educaţiei Naţionale expediase prin fax ordinul de revocare din funcţie al liberalului Florin Gardin, dar şi ordinul de numire al noului inspector general, în persoana lui Tudosoiu. Apoi, transferul funcţiei de la Gardin la Tudosoiu s-a făcut în sala de şedinţe a Inspectoratului, printr-o simplă strângere de mână (după cum a declarat chiar Tudosoiu la conferinţa de presă organizată chiar în aceeaşi zi), în cadrul unei ceremonii discrete la care au participat doar inspectorii de specialitate şi angajaţii ISJ. De reţinut, că la festivitatea de numire a lui Titi Tudosoiu în funcţia de inspector general nu au participat nici prefectul Mihai Oprescu şi nici ministrul de atunci al Educaţiei, Remus Pricopie, aflat în acea zi într-o vizită de lucru chiar în judeţul Argeş.

În actele parafate fără a avea dreptul, Tudosoiu anunţa că angajează un consilier juridic şi un auditor

Totuşi, chiar cu două zile înainte de numirea oficială în noua funcţie, Tudosoiu semnase deja primele documente în care îşi arogase titlul de inspector şcolar general. Respectivele documente se referă la scoaterea la concurs a două posturi în cadrul Inspectoratului Şcolar Argeş, unul de consilier juridic, iar celălalt de auditor. Prin adresa cu nr. 3534, datată 5 mai 2014, deci pe vremea când Tudosoiu era doar ajunctul lui Florin Gardin, e anunţată scoaterea la concurs a postului de consilier juridic al ISJ Argeş. Cele trei pagini ale documentului poartă la final parafa Inspectoratului, alături de menţiunea „Inspector şcolar general, prof. Dumitru Tudosoiu”, plus semnătura acestuia. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu adresa nr. 3535, datată tot 5 mai 2014, prin care e anunţată scoaterea la concurs a postului de auditor, de către acelaşi „inspector general Dumitru Tudosoiu”, care avea să ajungă „general” abia peste două zile. La ambele concursuri, selecţia dosarelor de înscriere urma să se facă pe 23 iunie 2014, la ora 16.00, proba scrisă urmând să aibă loc pe 17 iulie, iar interviul pe 21 iulie. Şi mai interesant este faptul că cele două anunţuri au fost publicate pe pagina web a Inspectoratului Şcolar Argeş pe 11 iunie 2014, prin urmare cu 12 zile înainte de selecţia dosarelor de înscriere la cele două concursuri.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii