Desconsiderarea lui Constantin Stroe

de | 6.04.2011 22:44 | Opinii

La conferinţa judeţeană de alegeri a PDL Argeş s-a repus pe tapet invitarea în partid a lui Constantin Stroe în vederea candidaturii la primăria Piteştiului. Numele Constantin Stroe este, într-o foarte mare măsură, sinonim cu numele ”Dacia”, iar acesta este sinonim, cam în aceeaşi măsură, cu cuvântul ”succes”. Acesta este un motiv temeinic pentru ca toate partidele să se bată pentru adeziunea lui Constantin Stroe. Pentru că asta ar însemna voturi multe, cinstite, şi nu numai la nivelul judeţului Argeş. Însă în opinia mea şi îmi pare rău s-o spun, nu doar valoarea intrinsecă este motivul pentru care ”Domnul Dacia” este dorit de conducerea PDL ca viitor candidat la primăria Piteşti. Altele sunt motivele reale.
De altfel, Stroe a şi declarat cu mai mulţi ani în urmă că nu se vede în postura de primar. Merg mai departe şi spun că eu personal nu-l văd pe domnia sa nici în postura de candidat la primărie. Nici n-aş şti ce să fac, să râd cu lacrimi sau să mă crucesc, dacă l-aş vedea pe Constantin Stroe cu o goarnă pe sub ferestrele primăriei strigând la Pendiuc, aşa cum se poartă în politica românească: ”Du-te, vere, ai furat destul”… Şi nici senator sau deputat nu cred că va fi vreodată Constantin Stroe. Pur şi simplu nu-l văd să fie  o voce într-un cor de o sută de voci.
Vasile Blaga, cel cu invitaţia către Stroe, ştie că nu-i bine ce se întâmplă acum cu barca puterii. PDL-ul are 14% şi sunt voci din ce în ce mai multe în interior care vor decuplarea de locomotiva Băsescu (când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva întâi îi ia minţile, spune un vechi proverb). UNPR-ul nu va intra în parlament nici la remorcă, pentru că a fost născut cu forcepsul. UDMR-ul nu se simte nici el prea bine. Faptul că vor învăţa istoria României în limba maghiară nu e o satisfacţie care să compenseze scăderea veniturilor, dublată de creşterea preţurilor. Chiorăitul maţelor e cam acelaşi în toate limbile pământului.
Ei bine, ştiind toate aceste lucruri, cum poţi desconsidera un om ca Stroe, decorat de preşedintele Franţei cu ”Legiunea de onoare”, cerându-i să candideze pentru primărie? Trebuie să fie altele motivele pentru care este curtat ”Dl Dacia” de către PDL. Unul, poate cel mai important, este adversitatea cunoscută dintre Constantin Stroe şi Constantin Nicolescu. Dar şi aici cred că se înşeală conducerea PDL. Stroe, acest ”paysan roumain tres intelligent”, vorba lui Manuel Gomez, primul preşedinte al CA Dacia, nu poate intra în horă cu eşarfă portocalie la gât alături de părintele Caliopie şi să cânte ”Constantine, Constantine” la adresa unui om a cărui inimă, recent, a stat pe perioada operaţiei, câteva ore, afară din corp, la gheaţă. (Apropos, Înaltpreasfinţite Calinic, cer îngăduinţă să fac această creştinească interpelare: Dacă exagerat de cuviosul călugăr Caliopie a jucat hora mare şi sârba, a purtat eşarfă portocalie, a cântat imnul PDL şi Constantine, Constantine…  şi s-a pilit puţin şi s-a uitat şi după unele femei, se poate spune că face ascultare la două capete? Sau poate a trecut la musulmani, feri-Doamne, şi face ascultare doar la un cap. Solicit răspuns scris şi verbal). Un alt motiv, unde sunt multe de comentat, ar putea fi încercarea de control asupra sindicatului de la Dacia, care a demonstrat că este cel mai puternic şi cel mai serios din România. Dar cea mai bună metodă de a închide gura sindicatului e ca oamenii să fie mulţumiţi. În încheiere, nu pot decît să-l felicit pe Constantin Stroe pentru ceea ce face, atât pentru români cât şi pentru francezi.
Cristian Vasile

P.S. Din punctul meu de vedere, Constantin Stroe ar fi potrivit să conducă un partid politic mare, oricare, la nivel naţional. Iar Gabriel Sicoe ar fi cel mai bun secretar general. Însă nici dacă ar primi o asemenea ofertă nu sunt convins că ar accepta.

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed