Web Analytics

Descinderi în Argeș! Unelte de bricolaj, sustrase din Franța și Belgia

de | 26.09.2019 12:39 | Actualitate

Miercuri, 25 septembrie, procurorii DIICOT au desfășurat descinderi în Argeș, dar și în alte județe, cu scopul de a destructura un grup infracțional organizat. Conform informațiilor transmise de DIICOT, gruparea a comis, în perioada septembrie 2017 – iulie 2019, mai multe furturi din societăți comerciale cu profil bricolaj, pe teritoriile Franței și Belgiei.  La acțiunea organizată de polițiștii de investigații criminale au participat doi anchetatori francezi și doi anchetatori belgieni.

Grupul organizat pătrundea prin efracție în depozite și magazine, pe care le escaladau sau intrau în interiorul acestora prin decuparea unor pereți laterali ai clădirilor. Sustrăgeau aparatură electrică, unelte de bricolaj sau scule, pe care le valorificau pe plan local. Prejudiciul se ridică la peste 1.000.000 euro pe teritoriul Franței și la peste 100.000 euro pe teritoriul Belgiei.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Buzău, Cluj, Dolj, Gorj, Ilfov, Maramureș, Timiș și Vrancea. Au fost desfășurate concomitent percheziții domiciliare la 28 de adrese din România (2 – București, 4 – Ilfov, 3 – Argeș, 10 – Buzău, 3 – Cluj, 1 – Dolj, 1 – Gorj, 2 – Maramureș, 1 – Timiș, 1 – Vrancea), fiind căutate 24 de persoane, dintre care 23 de suspecți pentru care s-au emis mandate europene de arestare și 1 martor.

Zece dintre suspecți au fost reținuți în urma unor mandate europene. Au fost ridicate numeroase bunuri din categoria celor vizate, respectiv: drujbe, motocositoare, polizoare, mașini de găurit, aparate de tăiat circular etc., precum și bijuterii și ceasuri de lux cu suspiciuni asupra provenienței lor.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, se mai arată în comunicat.

Sursă video și foro: diicot.ro

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii