Web Analytics

Deputatul Dănuț Bica cere demisia Ministrului Muncii

de | 19.02.2018 12:30 | Actualitate

bica ministrDănuț Bica, deputat PNL, declară că demiterea Ministrului Muncii și Justiției Sociale este absolut obligatorie pentru ca România să iasă de urgență din situația gravă în care economia crește, salariile scad, inechitățile se adâncesc, dar nimeni nu-și asumă responsabilitatea!

Dănuţ Bica taxează în termeni foarte duri tăierile salariale care au afectat la începutul acestui an sute de mii de angajați, considerând că toate măsurile legislative adoptate de majoritatea PSD-ALDE, fără analize, fără studii de impact, în domeniul fiscal și în domeniul salarizării, au creat un haos generalizat atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Dănuț Bica: ”Mulți români încă mai păstrează pliantele împărțite de echipele candidaților PSD pe parcursul campaniei electorale din toamna anului 2016. Încă mai pot vedea scris cu litere mari în acestea cum se vor dubla salariile angajaților, cum vor crește spectaculos pensiile și ce cantități de lapte și miere vor curge pentru mediul de afaceri din România după câștigarea alegerilor de către partidul domnului Liviu Dragnea. Din păcate, astăzi, atât fluturașii de salariu, cât și cupoanele de pensie pentru luna ianuarie arată cu totul altceva! Sute de mii de salarii scad sau stagnează! Sute de mii de angajați din sectorul public, care au așteptat o creștere reală a salariilor cu 25%, visând la contractarea unui credit pentru a putea cumpăra o casă sau o mașină, au fost dezamăgiți crunt. Unii chiar au angajat anticipat cheltuieli sporite, bazându-se pe salariile mai mari care le-au fost garantate cu nonșalantă prin tot felul de dezbateri televizate, la ore de maximă audiență, de către membrii Guvernului PSD-ALDE. În sectorul privat așa cum ne arată Registrul general de evidență a salariaților (Revisal), peste 2 milioane de contracte de muncă mai stau în așteptare, companiile respective nemodificând încă parametrii salariali. De ce nu le-au modificat? Nu pentru că patronii sunt ”hoți”, așa cum afirmă doamna Ministru Lia Olguța Vasilescu, ci pentru că niciun agent economic nu mai are încredere în stabilitatea Codului fiscal și nimeni nu mai poate anticipa ce va mai ”coace” Guvernul printr-o altă ordonanță de urgență. Mai mult decât atât, inechitățile din domeniul salarizării sunt astăzi, la scurt timp după implementarea unei legi noi, mai mari decât înainte de intrarea în vigoare a acesteia”.

Deputatul PNL avertizează asupra faptului că implementarea celor două măsuri greșite, transferul cotelor de contribuții la asigurările sociale și de sănătate de la angajator la angajat și grila de salarizare în sistemul public adoptată sub presiunea promisiunilor inconștiente făcute în campania electorală, va genera nemulțumiri sociale și foarte multe obiecții de neconstituționalitate care vor fi ridicate în fața instanțelor de judecată și a Curții Constituționale, chiar în baza argumentelor pe care doamna Lia Olguța Vasilescu le utiliza în anul 2010, când Guvernul Boc diminua temporar salariile cu 25%.

În consecință, Grupul Parlamentar al Partidului National Liberal a inițiat la adresa Ministrului Muncii și Justiției Sociale moțiunea simplă intitulată ”Lia Olguța Vasilescu – Ministrul minciunii și al injustiției sociale”, care va fi supusă votului în Camera Deputaților. ”Noi considerăm că necesitatea demiterii doamnei Vasilescu este indiscutabilă, având în vedere incompetența crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un angajat în loc să primească salariu pentru munca prestată trebuie să mai dea bani angajatorului”, a mai declarat deputatul argeșean

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii