Web Analytics

Deputatul Cătălin Rădulescu, cercetat pentru tulburarea liniştii publice

de | 15.03.2017 09:12 | Politica si Administratie

radulescu

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a autosesizat după interviul acordat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu pentru cotidianul „Adevărul” şi face cercetări pentru tulburarea liniştii publice.

Pe rolul Parchetului mai sunt trei sesizări privindu-l pe deputatul Rădulescu, legat de regimul armelor şi muniţiilor.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeş, a spus într-un interviu acordat pentru cotidianul Adevărul că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: „Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (…) Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au ieşit pentru nicio ordonanţă. Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi groaznic de cine a avut interes să îi manipuleze. (…) Mulţi ies în stradă la orice e dat pe Facebook şi au fost aduşi de la multinaţionale”.

Mai mult, deputatul a ameninţat că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi e pregătit să o folosească din nou.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, procuror Dinu Dumbravă, a declarat că trei persoane au depus sesizări pe e-mail împotriva deputatului Cătălin Rădulescu, după afirmaţiile făcute de acesta. În cele trei solicitări se cere să se verifice în ce bază legală deţine deputatul Cătălin Rădulescu o armă de asalt.

Cele trei plângeri au fost trimise la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cea care are competenţă în acest caz, deoarece deputatul Rădulescu este membru al Parlamentului.

De asemenea, într-un comunicat remis de către Biroul de presă al Poliţiei Argeş se precizează că ”Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş s-a autosesizat şi desfăşoară activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii