Web Analytics

Deputatul argeșean Dănuț Bica – unul dintre susținătorii legii care interzice eliberarea condiţionată a criminalilor, a violatorilor şi a tâlharilor

de | 25.06.2020 09:00 | Actualitate, Politica si Administratie

Miercuri, Camera Deputaţilor a aprobat  iniţiativa legislativă depusă de  către Florin Roman, liderul grupului deputaţilor liberali, prin care criminalii, violatorii şi tâlharii nu mai pot fi eliberaţi condiţionat. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, însă ultima decizie o are președintele Klaus Iohannis, căruia legea i-a fost trimisă spre promulgare. Dacă legea va intra în vigoare, nu mai pot fi eliberaţi condiţionat deţinuţii care au comis următoarele infracţiuniː omor, omor calificat, exploatarea cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupţie sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei. 

Deputatul argeşean Dănuţ Bica este unul dintre susţinătorii acestei iniţiative, parlamentarul liberal arătând că  PNL este partidul  care a abrogat şi legea recursului compensatoriu prin care au fost eliberaţi mai repede din puşcării peste 21.000 de infractori periculoşi.

„Vom continua să eliminăm din parlament legile PSD prin care se dau mai multe drepturi infractorilor decât victimelor acestor infracţiuni violente. Am votat acest proiect de lege convins fiind că adoptarea sa este urgentă şi absolut necesară pentru societatea românească”, a precizat deputatul PNL de Argeş, Dănuţ Bica. 

Între timp, Înalta Curte de Casație și Justiție a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională legea care interzice eliberarea condiționată a violatorilor și a criminalilor, susţinând într-un comunicat de presă că legea adoptată de parlament încalcă mai multe dispoziții constituționale. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii