Web Analytics
scris miercuri, 28.08.2024

Deputatul Adrian Miuțescu: „Ministrul Muncii i-a păcălit pe pensionari”

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului Forța Dreptei, consideră că mult trâmbițata lege a pensiilor a provocat haos printre pensionari, marea recalculare fiind o dezamăgire cruntă pentru milioane de pensionari. Deputatul argeșean detaliază într-un comunicat de presă.

Deputatul Adrian Miuțescu: „Ministrul Muncii i-a păcălit pe pensionari”

Citește și: Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier juridic USR în Parlament

Guvernul PSD-PNL și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, i-au păcălit din nou pe pensionari, marea recalculare fiind doar un balon de săpun pentru milioane de oameni.

Deși ministrul Simona Bucura Oprescu se lăuda cu puțin timp în urmă că va mări cu aproximativ 40% pensile românilor, iată că aproape o treime dintre pensionari nu au câștigat nimic, ba din contră. Și alte sute de mii au primit majorări nesemnificative, de câteva zeci de lei.

După marea recalculare a pensiilor, peste 800 de mii de seniori vor rămâne cu pensiile înghețate și nu vor beneficia nici de indexarea cu rata inflației ani de zile. Asta o spune clar art 144, alin 6 din noua lege a pensiilor care prevede că pensiile actuale ramân înghețate până când din cresterea peste ani a VPR-ului, pe actualul calcul, va rezulta o pensie mai mare.

Ba mai mult, după recalcularea mult așteptată, rămân cu indemnizația socială, de 1281 lei, nu mai puțin de 950.000 de pensionari. Practic, cei cu pensii mici, de subzistență, se vor lupta cu sărăcia în continuare, în timp ce o parte dintre pensionarii cu venituri peste medie vor încasa substanțial mai mult, după noua lege.

Noua lege a pensiilor îi dezavantajează pe cei care au lucrat în condiții speciale de muncă, au boli profesionale, sau diferite dizabilități, dar păstrează practic neatinse privilegiile celor cu pensii speciale. Sunt și în Argeș zeci de mii de oameni nemulțumiți de noile calcule, care au lucrat în industria petrochimică, minieră sau nucleară.

Cam asta esteechitatea socialăpromisă de PSD și PNL! Șeful pe linie de partid al ministrului Muncii, premierul Marcel Ciolacu, încearcă tardiv să dreagă dezastrul recalculării cu modificarea plafonului de impozitare a pensiilor”- susține deputatul Adrian Miuțescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...