Web Analytics
scris miercuri, 01.04.2015

Deputata Simona Oprescu l-a vizitat pe Constantin Nicolescu la puşcărie

# „Nu mi s-a părut că are o stare psihică proastă!”, ne-a declarat tânăra parlamentar, care a făcut parte dintr-o comisie ce a evaluat starea penitenciarelor și condițiile de detenție ale deținuților
După ce la Comisia pentru Abuzuri din Camera Deputaților au ajuns nu mai puțin de 107 memorii, în care erau reclamate condițiile din penitenciare, deputații  au solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să viziteze centrele de detenție. Așa s-au constituit comisii care au luat la verificat penitenciarele din țară, printre care și cel de la Colibași. Astfel că toate unitățile de detenție au fost verificate și evaluate pentru a vedea care sunt condițiile cu care se confruntă persoanele private de libertate.  Din Argeș, deputatul Simona Bucura Oprescu a fost parlamentarul care a bătut la porțile pușcăriei, mai ales că are una chiar pe colegiul pe care îl reprezintă în Parlament, Mioveni.  Zis și făcut, Simona s-a înarmat cu răbdare, toleranță și, de ce nu, chiar și curaj, spre a sta de vorbă cu deținuții de la Colibași, cărora le-a ascultat doleanțele și le-a văzut condițiile de trai. La spitalul penitenciar, ironia sorții, ea a avut o întâlnire cu fostul său mentor și șef pe linie politică, fostul președinte al PSD și Consiliului Județean, Constantin Nicolescu.

Deputata Simona Oprescu l-a vizitat  pe Constantin Nicolescu la puşcărie

„Deținuții mi-au spus că și-ar dori o sală de sport”

„Este adevărat, am fost într-un control la Colibași, am prezentat și un raport la Camera Deputaților. Cred că acum trei săptămâni sau o lună… Am fost și la spital și la Penitenciar. Cei de la Comisia de Abuzuri au cerut sprijinul palamentarilor, fiecare în județul său. Chiar îmi doream să merg la Colibași fiindcă parlamentarii au prin regulament dreptul ăsta. Eu, ca și concluzie, am scris că ar trebui mărită norma de hrană. De asemenea, suma alocată pentru medicamente reprezintă o altă problemă pentru că, din câte îmi amintesc, au avut 4000 de lei pe primul trimestru. Ce mai înseamnă patru mii de lei?! Știu că deținuții au mai cerut sală de sport. Au spus că le-ar trebui un loc în care să facă mișcare. Transportul e de asemenea foarte vechi, iar condițiile foate proaste… Conducerea de la Colibași a fost transparentă, mi-au deschis unde am vrut eu.”

„Ziceau de Dobre că este foarte rău”

Legat de întâlnirea cu Constantin Nicolescu, deputatul Simona Bucura Oprescu ne-a spus: „Da, am trecut și pe la Spitalul penitenciar și l-am văzut. Am schimbat vreo două, trei vorbe, dar foarte puțin fiindcă dânsul… (Aici deputata a oftat, semn că fostul președinte al CJ s-a jenat că o primește într-o astfel de postură, n.red). Eu mi-aș fi dorit mai mult. Mie nu mi s-a părut că domnul Nicolescu are o stare psihică proastă. Dar probabil nu își dorește să vorbească cu ceilalți, tocmai pentru că nu vrea să ne pună pe noi într-o anumită situație, asta după părerea mea. Nu aveam eu căderea și cunoștințele de specialitate să înțeleg situația medicală a dânsului. Mi s-a spus că, din punct de vedere medical, domnul Nicolescu este mai bine, de Dobre ziceau (n. red. – patronul de la Zeus) că este foarte rău, însă nu am intrat în amănunte. Dar dacă tot mă aflam acolo, vă dați seama că mi-am dorit mult să îl văd pe domnul Nicolescu. Inițial mi-au spus că dânsul nu vrea vizită, însă după aceea…. Nu mă gândesc la mine, dar mă gândesc că și dânsul are familie, de aceea nu vreau să detaliez întâlnirea pe care am avut-o.”
 Cu toate că deputata nu a dorit să intre în prea multe detalii legate de întâlnirea cu Constantin Nicolescu, am putut afla, însă din alte surse, că fostul lider social democrat i-a cerut acesteia să aibă grijă de organizație, să transmită colegilor că trebuie să rămână uniți și că PSD-ul nu trebuie nicidecum să piardă poziția pe care o are în Argeș.
Alina Crângeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită