Web Analytics

”Denunţul la DNA l-a făcut chiar deputatul Rădulescu, prin ce a spus la telefon”

de | 14.08.2014 11:29 | Dezvăluiri

# Magnatul Ivănescu despre scandalul ”Şpagă la Dedeman”.

# Bună ziua, domnule Ivănescu! Cum comentați acuzele fostului diriginte de șantier de la Dedeman, Silviu Făgărașu, care spune că dvs ați sta în spatele denunțului făcut la DNA împotriva deputatului Cătălin Rădulescu?
– Eu știu că nu l-am jignit niciodată pe dl Rădulescu și nu i-am spus nimic în afară de faptul că are să-mi dea o datorie pe care nu mi-a dat-o.
# Cât are să vă dea datorie din lucrarea de la Dedeman, domnul Rădulescu?
– Contractul nostru a fost de 8 miliarde, iar la plată nu mi-a dat decât 3. Trei și opt sute, ca să fiu mai exact.

# Mai clar, la cât se ridica partea dvs?
– Un contract este pe întreaga lucrare. Iar Rădulescu, ca și deputat, nici nu avea ce să caute în toată discuția asta. Păi, dacă 8 miliarde a fost total valoare contract, el trebuia să-mi plătească valoarea totală a contractului, minus partea celorlalți care au lucrat acolo, parte în care intra și dirigintele de șantier și Selca.
# Ați făcut o estimare?
– Păi, am făcut… aveam situația de lucrări pe care mi-a confirmat-o, am factură pe care am tăiat-o. Eu nu mi-am acoperit, din factura pe care am tăiat-o, de 5 miliarde și 700, nici măcar TVA-ul, care este de 1 miliard și jumătate. Ce să vă spun, asta e, nu e nicio problemă, pentru că există lege.
# Domnule Ivănescu, care este până la urmă legătura dvs cu DNA-ul? Ați formulat dvs un denunț împotriva deputatului Cătălin Rădulescu?
– Nu, niciodată.

”Domnul Rădulescu n-avea ce căuta la licitație. Un parlamentar nu poate face negocieri și nici nu poate semna acte contabile sau bancare”

# Și atunci, a fost vorba de un singur denunț? Cel al domnului director Adam, de la Dedeman?
– Măi, domnișoară, denunțul a pornit chiar de la el, de la domnul Cătălin Rădulescu. Când ești în Parlament, ești deputat, ai drepturi și obligații, pe care trebuie să le cunoști. Și, dacă le știi, atunci trebuie să le respecți! Pentru că, dacă nu le respecți, încalci legea, nu? Denunțul la DNA l-a făcut chiar domnul deputat Rădulescu, prin ce a spus la telefon, vorbind cu persoane diferite cu care a fost el în legătură directă. Deci un parlamentar nu poate face negocieri, nici nu poate semna acte contabile sau bancare. Dumnealui nu avea ce căuta la licitații. Chiar Făgărașu spune că Rădulescu a fost la licitație și a văzut că a ieșit DAB pe locul I. Domnul Rădulescu n-avea ce căuta la licitație.
# Păi, dirigintele de șantier, Silviu Făgărașu, spune că nu Cătălin Rădulescu a fost la licitație, ci fratele său, Cornel, cel care administra firma.
– Dar tot Făgărașu spune în interviul publicat la dvs că eu am venit pe platformă (pe șantierul parcării de la Dedeman Pitești, n.red)… Și eu am fost întrebat, la rândul meu: a venit deputatul Rădulescu pe platformă? Puteam să spun nu? Am discutat cu Rădulescu? Puteam să spun nu? Da, am vorbit cu el.

”Nu sunt denunțător, nu l-am înregistrat nici pe Făgărașu, nici pe deputatul Rădulescu, nici pe mamă-sa”

# Cine v-a întrebat asta, procurorii DNA?
– Da, bineînțeles că da.
# Deci, să recapitulăm, ca să vedem dacă am înțeles eu bine. Toate aceste lucruri – dacă a fost Cătălin Rădulescu pe platformă, dacă a participat la negocieri etc. – v-au întrebat procurorii DNA, așa este? E corect?
– Da, sunt niște înregistrări pe care le-am recunoscut, pentru că era normal să le cunosc.
# Despre ce înregistrări este vorba? Între cine și cine se purtau convorbirile?
– Între mine și Rădulescu, la telefon.
# Și despre ce erau discuțiile respective?
– Despre toate. Am avut de câteva ori discuții foarte aprinse fiindcă el a încasat o valoare și apoi a spus că i-a oprit banca banii și că nu mai are de unde să plătească. Referitor la acest așa-zis diriginte de șantier deștept, Făgărașu, el spune că lucrarea era neconformă, dar el a semnat pentru conformitate. Când a fost corect?
# Dar cei de la Arad, când s-a făcut recepția lucrării, au semnat pentru conformitate?
– Au fost foarte serioși și foarte buni platnici și i-au plătit lui Rădulescu, care era  antreprenor,  opt miliarde și șase sute.
# Vizavi de acuzațiile pe care vi le aduce domnul Făgărașu, ce aveți de spus? După cum ați văzut, a declarat că lucrările pe care le-ați făcut dvs n-au fost conforme caietului de sarcini, că n-ați respectat rețetarul la asfalt și că, din cauza greșelilor dvs, cei de la Arad au scăzut vreo 400 milioane lei vechi din suma totală de plată…
– Am văzut, acuzațiile lui sunt că eu nu fac lucrări.
# Sau că le faceți de proastă calitate.
– Eu am avut o misiune specială în acest caz, pus de societate, cu delegație, cu tot… Nu eu trebuia să fac lucrări, ci el trebuia să facă lucrări, că e mai deștept.
# Serios vorbind, m-ar interesa punctul dvs de vedere referitor la cele spuse de domnul Făgărașu.
– Punctul meu de vedere este așa: este o răutate a domnului Făgărașu, pur și simplu. Eu nu am avut nimic cu acest om, nici cu Rădulescu, nici cu el. Nu sunt denunțător, nu l-am înregistrat nici pe Făgărașu, nici pe deputatul Rădulescu, nici pe mamă-sa.

”M-au chemat la Bucureşti cei de la DNA şi m-au întrebat dacă înregistrările sunt reale sau nu. Cum să spun că nu sunt?”

# Domnul Făgărașu mai spune că agenda domniei sale, un fel de cutie neagră a șantierului, a rămas la dvs. și că i-ați furat-o.
– E nebun la cap! Probabil a băut puțin, atunci când a făcut afirmația asta, a pierdut agenda și n-a știut unde sau ce-a făcut cu ea.
# Dânsul a spus că și-a uitat agenda în mașină la dvs, iar directorul dvs, cel care l-a dus cu mașina, i-ar fi confirmat ulterior că agenda lui ar fi rămas în mașină la dvs.
– Păi, dacă a rămas în mașină, asta nu înseamnă furt. Oaia care nu-și poartă lâna o mănâncă lupii. El, dacă nu și-a purtat lâna cum trebuie și nu știe ce-a făcut cu agenda, ce vină am eu?… Țin să vă spun că acest om m-a jignit și o să cer de la el  tot ce înseamnă daune, fiindcă mă voi adresa justiției.  Fiecare își face, în dreptul lui, fiecare lucru la timpul lui.
# Ați fost chemat la DNA sau ați mers dvs, din proprie inițiativă?
– Vreau să vă spun că m-au chemat la București cei de la DNA și m-au întrebat dacă înregistrările sunt reale sau nu. Cum să spun că nu sunt? Fiecare plătește pentru ce a vorbit la telefon. Nu poți să spui pur și simplu că a făcut Ivănescu autodenunț și că el l-a învinuiit pe un deputat… Deputatul trebuia să-și știe îndatoririle și obligațiile. Dvs. puteți spicui, din ce v-am spus eu, ce vreți, dar pentru mine situația este clară. Mă voi adresa justiției, pentru că nu este corect ce au spus despre mine. Vai de mine, ce potop de ploaie a început! Sunt în mașină și spre București plouă de zici că prăpădește pământul! (aici s-a încheiat interviul cu omul de afaceri Nicolae Ivănescu)
Interviu realizat de  Adriana Gândilă

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii