Denunţătorul patronilor de la Macro, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

de | 9.07.2015 07:02 | Dezvăluiri

# Răzvan Corneliu Ghinescu este acuzat pentru un prejudiciu de 7,56 miliarde lei vechi
Parchetul Tribunalului Argeș l-a trimis în judecată, la sfârșitul lunii mai, pe omul de afaceri Răzvan Corneliu Ghinescu din Curtea de Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Administratorul firmei SC Pavaj Design SRL, ce avea ca obiect de activitate „fabricarea produselor din beton pentru construcții”, a produs un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 756.498 lei. Ghinescu a făcut ceva valuri în 2010, când i-a reclamat la DNA pe patronii grupului de firme Macro într-o speță privind preluarea de către aceștia a hotelului Royal din Curtea de Argeș.

Patronul suspectat de evaziune nu mai are niciun bun înregistrat pe numele său

Punctul de plecare al anchetei a avut loc în august 2012, când la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a fost înregistrată o plângere a Agenției Naționale de Administrare Fiscală-Garda Financiară împotriva societății comerciale administrată de Răzvan Corneliu Ghinescu și de Giuseppe Gigliotti. În referatul procurorilor se arată că reprezentanții Gărzii Financiare – Secția Argeș au sesizat faptul că, în urma efectuării unui control privind evidențierea taxelor și impozitelor aferente perioadei 15 ianuarie 2010- 31 mai 2012, reprezentanții Pavaj Concept Design cu sediul în Curtea de Argeș nu au evidențiat în contabilitatea societății, conform procesului verbal încheiat de Garda Financiară Argeș, unele facturi  ce reflectă operațiuni de vânzare către nouă agenți economici. „SC Pavaj Concept Design a comercializat în perioada octombrie 2010 – mai 2012 diverse produse în valoare de 2.345.145,51 lei fără ca veniturile realizate să fie înregistrate în evidențele contabile și fără a se colecta TVA la aceste vânzări”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Trebuie menționat că din declarațiile martorilor a rezultat faptul că firma a fost reprezentată de fiecare dată de Corneliu Ghinescu, el fiind cel care a emis facturi fiscale și a încasat banii. Din discuțiile procurorilor cu celălalt administrator al societății, respectiv Giuseppe Gigliotti, care este și el un mai vechi „prieten” al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, s-a concluzionat că acesta nu s-a ocupat de activitatea societății, el fiind doar administrator de drept, singurul inculpat din acest dosar fiind Răzvan Corneliu Ghinescu. Un lucru interesant este faptul că asupra lui Corneliu Ghinescu procurorii nu au putut institui măsuri asiguratorii, întrucât acesta nu deține bunuri pe numele său. Parte civilă în dosar s-a constituit Agenția Națională de Administrare Fiscală.

În 2010, Răzvan Ghinescu și italianul Gianfranco Polidori au făcut plângere penală la DNA împotriva grupului de firme Macro

Numele lui Răzvan Corneliu Ghinescu este legat și de un dosar din anul 2010 privind vânzarea vechiului hotel Royal din Curtea de Argeş către grupul de firme Macro, condus de cei doi magnaţi piteşteni Cătălin Ene şi Sorin Cârstea. Dosarul a plecat de la o plângere penală făcută de Ghinescu şi Gianfranco Polidori la DNA  Pitești, în calitate de acționari ai SC Silcom Curtea de Argeş, firmă radiată în 2012, dar care avea în acea perioadă în administrare, printre alte active, şi vechiul hotel Regal din Curtea de Argeș.
Alex Vlaicu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii