Demisul Nicolae Albu: „Înlocuitorul meu la R.A.R. mi-a spus că este susţinut de către deputatul Drăghici”

de | 8.10.2015 17:43 | Dezvăluiri

# Deputatul Drăghici aruncă PSD Argeş în aer! L-a păcălit pe Liviu Dragnea, înlocuind la şefia Registrului Auto Român Argeş un pesedist cu un liberal 

Chemat de urgență la București, miercurea trecută, chiar a doua zi după ce Liviu Dragnea a participat la Pitești, la alegerile pentru șefia PSD Argeș, directorul RAR Argeș, Nicolae Albu, s-a întors cu decizia de înlocuire din funcție. Locul său a fost preluat, pe o perioadă temporară, de liberalul Mihai Vrânceanu. Încă de la început, toată presa din Argeș a vuit  despre implicarea deputatului Mircea Drăghici în această afacere urât mirositoare. Asta cu atât mai mult cu cât la rampă a ieșit și primarul Ion Dumitru de la Albota, care a spus, cu subiect și predicat, că deputatul Drăghici vrea neapărat să îl schimbe din funcție pe directorul Albu, ba chiar l-a chemat la o discuție la Curtea de Argeș, unde i-ar fi propus lucruri nu tocmai ortodoxe. Pe surse, se vorbește că mobilul… Crimei, pardon, al înlocuirii lui Albu din funcție, ar fi un microbuz Mercedes Sprinter, garat pe dreapta la RAR Argeș, de către demisul Nicolae Albu, care a refuzat să-l înmatriculeze pe motiv de serioase suspiciuni că seria șasiului ar fi falsificată. Iar machinetta aparține firmei MD Mecanic administrată de Marian Daniel Bălțatu, un fost polițist, întâmplător sau nu prieten cu inginerul Mihai Vrânceanu, cel care i-a luat locul lui Albu în funcția de director. Iar despre Mihai Vrânceanu se spune că ar fi fost, în trecut, vecin cu chestorul Camerei Deputaților, deputatul Mircea Drăghici. Despre toate aceste conexiuni, precum și despre culisele înlocuirii sale din funcție am realizat un interviu cu  Nicolae Albu, un om care în mandatul său de trei ani, în fruntea RAR Argeș, nu a apărut în presă în legătură cu niciun scandal.

 

# Cum ați găsit instituția acum trei ani când ați preluat mandatul?
– Și profesional și organizatoric am găsit o unitate foarte dezbinată, cu documentația nepusă la punct… În ultimul timp, dacă vă aduceți aminte, foarte mulți nu veneau la Argeș, se duceau la alte județe, și cu mașini mari, dar și cu mici. Nu exista organizare și nici un flux tehnologic pentru a nu crea timpi de așteptare. Am format o echipă cu tot personalul și ne-am organizat. Am zis să nu avem legătură cu nimeni. Am început să recuperăm clienții.  În  septembrie,  la nivel național, am fost ca performanțe după București și Cluj. Verificările în trafic și încasările au crescut mult, numărul de cărți eliberate, diferite activități, omologări, agreeri, certificări ITP-uri… au depășit 400 pe zi. Am reușit să ne adunăm să facem o echipă care să meargă împreună pe același drum, asta până a apărut dezbinarea asta.

„Am primit semnale chiar din partea celui care m-a înlocuit”

# Toată lumea vorbește că ați fost schimbat de către deputatul Drăghici. Îl cunoașteți?
– Nu l-am văzut de multe ori, nu am avut ocazia să îl cunosc atât de bine. Însă da, insistență pentru altcineva, ceva a fost… Am primit semnale chiar din partea celui care m-a înlocuit. L-am chemat și l-am întrebat (pe Mihai Vrânceanu, n.red) dacă e vreo problemă pentru care să fiu înlocuit. Mi-a răspuns” trebuie să mai schimbăm”. Și atunci am început să pun întrebări. „Dar de ce tocmai acum, din senin, că până acum am mers împreună, am lucrat împreună, și acum te-ai sucit dintr-o dată? Te-am supărat cu ceva? Am deranjat pe cineva? Spune-mi cine este cel pe care l-am deranjat, ca să pot să vorbesc cu el, să-mi explice de ce…” L-am întrebat direct dacă el vrea să mă înlocuiască și mi-a recunoscut.  Mi-a spus că are prieteni care îl susțin și l-am întrebat care este cel mai mare. L-am întrebat direct cine îl susține, cine este cel mai mare. Atunci s-a vehiculat numele deputatului. El mi l-a spus. Înlocuitorul meu mi-a spus că îl susține deputatul Drăghici.
# Cu șefii de partid ați avut vreo discuție vizavi de iminenta înlocuire a dumneavoastră?
– Atunci când am văzut că se pregătea, într-adevăr, înlocuirea mea am vorbit la partid, la municipiu (PSD Pitești, n.red). Am întrebat dacă mă mai bucur de susținere politică și mi s-a spus că nici măcar nu se pune problema. „Știm că nu sunt probleme, nu este nicio sesizare”, mi-au spus cei din conducere. Chiar m-au îndrumat să stau liniștit că nu se va produce nicio schimbare până nu își dau ei acordul.

Despre firma MDM: „Am avut de la ei o mașină cu probleme, pe care am respins-o la înmatriculare”

# Firma MD Mecanic vă spune ceva? Are un service la Drăganu…
– Da, am auzit desprea ea. Am avut la noi, la RAR, o mașină de la ei, care a avut ceva probleme și am respins-o la înmatriculare. Este blocată în continuare. Se află în evidențele noastre de mașini blocate. A fost o problemă de identificare la ea.
# Noi am înțeles că era ceva mai grav, un fals, existau suspiciuni că seria șasiului era falsă, prin urmare putea fi vorba de o mașină furată.
– Mda, dar intrăm în probleme profesionale și nu pot eu să vi le spun. Puteți afla de la conducere, de la București… Este vorba despre un Mercedes din câte știm… Este un Mercedes Benz, da.
# Vi s-ar fi putut trage și de aici schimbarea? De la refuzul de a înmatricula această mașină cu probleme?
– Sunt discuții pe această temă, însă nu vreau să dezvolt.
# Se spune că ar putea exista o legătură între deputatul Drăghici și această firmă de la Drăganu, MD Mecanic, aparținând unui fost polițist, domnul Bălțat…
– Nu cunosc.

„Domnul Vrânceanu a  fost sancționat în urma unui control”

# Aveți de gând să acționați pe cale legală având în vedere că ați fost schimbat peste noapte?
– Nu. Eu îmi văd în continuare de activitatea mea. Asta a fost. Dar am fost înlocuit într-un mod mizer. Cei care m-au schimbat m-au acuzat, în spate, de anumite lucruri care nu sunt adevărate nici 0,0%. Dezorganizare, haos, multe… multe lucruri nereale. Cred că lucrurile astea pot fi verificate, nu așa, să se arunce cu noroi.
# Noi am mai aflat despre succesorul dumneavoastră, domnul Vrânceanu, că a fost sancționat. Știți ceva despre asta?
– În urma unui control i s-au găsit unele încălcări și a fost sancționat. În urma controlului i s-a aplicat o sancțiune, într-adevăr. Dar, repet, nu sunt eu în măsură să dau mai multe date.
# Spuneți-ne, măcar, mai avea dreptul domnul Vrânceanu de a fi avansat director, în urma acestei sancțiuni?
– Nu cunosc legal dacă, în timpul unei sancțiuni, poate fi avansat  cineva.

„Marii transportatori n-au avut nicio legătură cu greva de la Dacia”

# O acuzație a părții adverse a fost aceea că ați fi, de fapt, omul marilor transportatori auto din județ, al fraților Lazăr, de exemplu.
– A fost o discuție în care cineva m-a acuzat, atunci când a fost greva de la uzina Dacia, acuză care însă nu are nicio legătură cu munca mea și activitatea mea profesională. S-a spus atunci că în spatele grevei au fost transportatorii. Nu au fost transportatorii pentru că i-am întrebat. Ocupându-ne efectiv de eliberări de documente, documente internaționale, pentru că Argeșul are cei mai mari transportatori din România, i-am întrebat ce s-a întâmplat cu greva de la uzină. Și atunci mi-au spus că ei nu au avut nicio legătură. Acolo au fost câteva mașini, dar care nu au avut nicio legătură cu parcul de mașini din Argeș. Au fost independenții, particularii care, nici nu știu din ce motiv, s-au prezentat acolo, la greva făcută de sindicat și în care i s-a reproșat guvernului că nu vrea să facă autostrada Pitești-Sibiu. În județul Argeș sunt câțiva mari transportatori. Este Omsan-ul, Viator Vektor, Lazăr Company, Dianthus-ul și mulți din alte județe care lucrează pentru uzină. Fiind atât de diversificați, nu puteai face parti-pris cu vreunii dintre ei. Eu le-am asigurat tuturor intrarea în unitate, indiferent că au fost din Pitești, din Craiova sau din altă zonă.

Efect de bumerang! Şeful PNL Piteşti recunoaşte că directorul pus de către deputatul Drăghici este liberal

Vestea numirii intempestive a unui om de al lor, pe un post al PSD, nu a trecut neobservată de către liberali, care au cerut explicații peste explicații să afle de ce s-au pomenit cu un asemenea plocon. Ba chiar a ieșit iureș la nivel național, liderii bucureșteni cerând detalii despre situație, mai ales că există o hotărâre internă care interzice acest lucru. Ba chiar și premierului Liviu Dragnea i-au picat mustățile, atunci când a aflat că, după ce a cedat la rugămințile lui Mircea Drăghici de a-i înscăuna omul, proaspăt înscăunatul era, de fapt, nu un pesedist, ci un liberal. Unii liberali au încercat chiar să ascundă mizeria sub preș, făcându-se că nu îl cunosc pe Mihai Vrânceanu numai că el apare în analele anterioare ruperii alianței pesedisto-liberale și anume înscris ca membru în organizația municipală a PNL, cu o vechime de patru ani. De altfel, avocatul Radu Perianu (foto), președintele PNL Pitești, ne-a confirmat: „Îl cunosc, este coleg de al meu. Nu știu să vă spun exact, dar cred că, de vreo patru ani, este membru al nostru”.
Material realizat de Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii