Web Analytics

Delta Plus- o nouă variantă a coronavirusului, depistată și în România

de | 21.11.2021 12:10 | Actualitate

O nouă tulpină a virusului Covid-19 a fost depistată în România. Epidemiologul Octavian Jurma este de părere că Delta Plus ar putea sta la baza unui nou val de infectări și că românii nu ar trebui să se relaxeze, pentru că greul nu a trecut, din punct de vedere epidemiologic.

Citește și: Verdict în procesul cartelizării pentru asfaltarea unor drumuri din Piteşti / Comesad Drumuri a pierdut procesul cu Consiliul Concurenţei

 

Chiar dacă numărul de cazuri de Covid-19 a mai scăzut în România în ultima perioadă, specialiștii atrag atenția că nu este cazul să ne relaxăm, deoarece pericolul nu a trecut, dimpotrivă. Varianta Delta Plus a virusului a fost descoperită și în România și ar putea fi responsabilă de declanșarea valului al cincilea al pandemiei.

În cadrul unei intervenții la Digi24, epidemiologul Octavian Jurma a subliniat că, după noile cercetări de laborator, s-au descoperit variante ale virusului care intră în categoria Delta Plus.

Pentru prima dată, săptămâna trecută, vedem că secvențierile nu sunt 100% cu tulpina ancestrală Delta, ci 20% sunt variante care intră în categoria Delta Plus. Deja pandemia se pregăteşte să ne ofere o nouă tulpină, care va constitui probabil valul cinci. Această relaxare e foarte importantă și toți o dorim, dar trebuie să ne relaxăm în siguranță, să încetăm să revenim la această normalitate care a dispărut.

Trebuie să intrăm în rândul țărilor care fac managementul complet și permanent al pandemiei. E o certitudine statistică că COVID-19 e cu noi pentru o perioadă lungă. Variola și poliomielita au fost cu noi secole. Să vorbim mai puțin de relaxare, și mai mult de vaccinare, de protecție, de siguranță, a declarat Octavian Jurma pentru Digi24.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii