Web Analytics

Delegație militară mixtă româno-americană, la sediul Prefecturii Argeș

de | 17.07.2017 11:58 | Actualitate

delegatieÎn data de 17 iulie 2017, la sediul Instituției Prefectului – Județul Argeș, a fost primită o delegație militară mixtă româno – americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea a fost prevăzută a se desfășura în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

 

Delegația româno – americană a fost formata din: captain Jen Pitassi, seargent first class Wessley John, staff seargent Kleeb Arthur, staff seargent Alicia Rosa și o echipa de doi militari români din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

Vizita delegației a avut caracter de informare – documentare și a avut ca scop promovarea Parteneriatului strategic româno – american.

La întâlnire au participat Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Constantin Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, Gabriel Stoian, subprefectul județului Argeș, Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești și colonelul Marian Bae, comandantul Garnizoanei Pitești.

A fost făcută o scurtă prezentare generală a județului Argeș, cu accent pe situația socio – economica și o prezentare a rolului și atribuțiilor instituției prefectului. În cadrul întâlnirii a fost subliniat, de către toți participanții, rolul și importanța Parteneriatului strategic româno – american, cu accent pe stabilitate, securitate si prosperitate.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 8 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii