Web Analytics

Delegația americană se va întoarce în Topoloveni pentru a relua căutările pilotului dispărut

de | 14.09.2018 15:02 | Actualitate

Membrii delegației americane, care au sosit miercuri în Topoloveni pentru a găsi rămășițele unui pilot american pierdut în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, n-au început căutările încă. Delegația face parte din cadrul departamentului pentru recuperarea soldaților americani care au dispărut sau au fost luați prizonieri în timpul războaielor. Americanii au strâns informații despre locul prăbușirii avionului și se vor întoarce pentru a relua căutările. Avionul s-ar fi prăbușit în zona Vițichești, din Topoloveni. Echipa de investigare din cadrul agenției americane a fost susținută, în demersurile sale, de Muzeul Județean Argeș și de Primăria Topoloveni. Directorul Muzeului Județean Argeș a declarat pentru redacția ziarului nostru că echipa de investigare a solicitat sprijinul muzeului pentru asistență arheologică, dar că a amânat căutările în ultima clipă. „Ne-au fost recunoscători, dar au refuzat o detecție cu detectorul de metale în zonă și au spus că vor reveni pentru a face acest lucru acolo. Nu știu când vor reveni. Când se va întâmpla acest lucru, ne vor anunța din timp. Au zis că vor să se documenteze la arhive, ca să știe exact zona în care s-a prăbușit pilotul american, să identifice cui îi aparține terenul, apoi ne vor anunța și pe noi”, ne-a mai spus directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu.

Și primarul Gheorghiță Boțârcă are o rudă pierdută în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Acesta salută inițiativa americanilor: N-au început căutările, au făcut doar identificare de persoane, loc, informații. Au văzut structura locului, iar căutările au rămas pentru viitor. Până la urmă, este de apreciat implicarea. Paradoxal, bunica mea are doi frați morți: unul maior, iar celălalt- căpitan. Maiorul a fost adus acasă de fratele lui și la 3 luni după moartea lui, a fost doborât și el cu avionul, iar noi nici nu știm unde a fost doborât căpitanul.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. mă scuzati ce rol a avut ace mucos de la muzeul judetean ,acest proiect este inceput in 2010 cand ambasdor era Mark Gitestain.de o asociatie de tineret din arges Muntenia,impostorii vad ca nua mai au bun simt ,puscaria ii mai potoleste.