Web Analytics

Declaraţia de consimţământ privind prelucrarea datelor personale pentru abonamentele Publitrans, motiv de indignare pentru pensionari

de | 6.12.2017 20:42 | Politica si Administratie

01 PublitransUna dintre condițiile acordării de gratuități persoanelor cu vârste peste 65 de ani, la transportul cu autobuzele Publitrans este ca beneficiarii să depună, lunar, o copie a actului de identitate și o declarație de consimțământ privind utilizarea și prelucrarea datelor personale. Un motiv de îngrijorare pentru unii pensionari, care consideră prevederea drept una abuzivă.
„Mi se pare în neregulă ca, lună de lună, să ne ceară să aducem copie după buletin și să semnăm o declarație în care să fim de acord să ne folosească datele personale. Nu este posibil. În alte orașe e suficient să te duci cu buletinul, să arăți că ai 70 de ani și nu-ţi mai cere nimeni, nimic. De ce trebuie să dăm acea declarație? Ce să facă cu datele noastre personale? Asta m-a deranjat cel mai mult. Se întâmplă atâtea lucruri. Dacă face cineva un abonament, un împrumut?  Dacă le bagă la alegeri? Nu se poate așa aceva!” spune ing. Ion Șerbănică, pensionar.
Conducerea Publitrans asigură că nu există motive întemeiate de îngrijorare. „Dumnealui nu are cum să înțeleagă pentru că acest lucru s-a făcut în urma unui control al Curții de Conturi și eu n-am cum să țin evidența beneficiarilor acestui tip de abonament, decât în baza documentelor pe care le ridic de la dânșii. Noi suntem operator autorizat de prelucrare a datelor cu caracter personal, deci nu are de ce să se îngrijoreze”, a declarat directorul Publitrans, Manuel Rotaru, contactat de Jurnal de Argeș.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii