Web Analytics

Decizie definitivă dată de judecătorii ÎCCJ: „Dosarul REVOLUȚIEI” – retrimis la Parchetul Militar!

de | 10.11.2021 17:30 | Actualitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, definitiv, că „Dosarul Revoluţiei” trebuie retrimis la Parchetul Militar pentru completarea rechizitoriului.
”1045/1/2019/a1.1 – Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Sectia Parchetelor Militare, părţile civile (…) împotriva încheierii din data de 09 octombrie 2020 şi a încheierii nr. 288 din 21 mai 2021, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 1045/1/2019/a1”, a transmis printr-un comunicat, miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
De asemenea, instanţa a respins, ca tardive, contestaţiile depuse de alte părţi din dosar încheierii nr. 288 din 21 mai 2021, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 1045/1/2019/a1.

CITEȘTE ȘI: AUTOTURISM RĂSTURNAT LA MORĂREȘTI! O persoană a fost rănită

”Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Parchetelor Militare, rămân în sarcina statului. Obligă contestatorii părţi civile (…) la plata sumelor de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Voiculescu Voican Gelu, gl.(Rtr) Rus Iosif şi Iliescu Ion, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de 596 lei, rămâne în sarcina statului şi se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 10 noiembrie 2021” se mai arată în minuta setinţei.

În data de 21 mai 2021, prin încheierea nr. 288, intanţa a decis retrimiterea Dosarului Revoluţiei la Parchetul Militar. ”Restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Parchetelor Militare, cauza privind pe inculpaţii Iliescu Ion, Voican Voiculescu Gelu şi gl. (rtr.) Rus Iosif, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr. 11/P/2014 din 5 aprilie 2019 al acestei unităţi de parchet”, se arata atunci în în decizia instanţei.
În 9 octombrie 2020, Înalta Curte a admis unele excepţii ridicate de părţi în Dosarul Revoluţiei şi a constatat ”neregularitatea rechizitoriului”. De asemenea, au fost eliminate de la dosar unele probe şi declaraţii. Relatările făcute de Gelu Voican Voiculescu şi Ion Iliescu în faţa Comisiei Senatoriale au fost, de asemenea, scoase din dosar. Parchetul Militar trebuia să clarifice situaţia volumelor rechizitoriului şi să anunţe, în cinci zile, dacă menţine dispoziţiile de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei..

 

Sursa foto: News.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii