Filarmonica Pitești organizează vineri, 23 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic extraordinar de Zilele Piteștiului. Participă orchestra simfonică a instituției, dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea, tenorii Andrei Apreotesei, Florin Guzgă, Andrei Fermeșanu, soprana Ștefania Rădulescu Dumitrache și naista Mădălina Lupu. În program, lucrări din repertoriul universal.

Absolvent al Facultăţii de Interpretare Muzicală, secţia canto clasic, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi și al cursurilor de MasterClass de Canto de la Consevatorul de Stat din Palermo (Italia), Andrei Apreotesei este solist al Operei Naționale din Iași și directorul Palatului Culturii din Iași. A fondat și a colaborat cu numeroase coruri bisericești din Iași.
Florin Guzgă a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Staniloae” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi și Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice, specializarea Canto, de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi. Tenor al Operei Naționale Române Iaşi, a colaborat cu Opera Națională București, Opera Națională Română Timişoara, Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanţa, Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi, Opera Braşov, Théâtre du Capitole Toulouse (Franța).
Tenor al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu a avut colaborări la Opera Națională București, Opera Română Craiova, Filarmonica „Moldova” Iași, Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” București. Este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stãniloae” de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al Facultății de Compoziție, Muzicologie, Pedagogie Muzicală și Teatru de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical „IonDacian București”, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio și al filarmonicilor din țară.
Citește și Propunere inedită! O statuie a Sfintei Teofana Basarab – amplasată la Piteşti

Ștefania Rădulescu-Dumitrache este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală. Profesor de artă vocală la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești, studiază Canto clasic (Interpretare muzicală, compoziție și studii muzicale teoretice) la UNMB (master). Are în palmares importante premii și concerte, atât camerale, cât și simfonice. A cântat alături de corul Filarmonicii „George Enescu” la festivalul de la Berlin.

Mădălina Lupu a început să studieze naiul la opt ani cu profesorul Ionuț Cîrstea, iar de câțiva ani este eleva maestrului Gheorghe Zamfir. A aboslvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, la catedra profesoarei Gina Sandu. Studentă a UNMB, cântă la cimpoi, ocarină, tâlv, tilincă, fluier, caval, nai și, recent, studiază și flautul. A obținut peste o sută de premii la festivaluri și concursuri și a participat la turnee internaționale în Cehia, Croația, Olanda, Germania, China, Grecia, Turcia și Bulgaria.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
0 Comentarii