Web Analytics

De onomastică, primarul Ţâroiu s-a ales cu dosar fiindcă a condus beat

de | 9.01.2020 14:22 | Dezvăluiri

Urciorul s-a spart în cazul primarului de la Câmpulung! Urcat băut la volan, acesta se îndrepta spre casă în seara zilei de luni şi a acroşat un automobil care aştepta în coloană la semafor, pe bulevardul I.C. Brătianu, în zona blocurilor-turn. Testul de alcool a relevat o alcoolemie de 0,8 mg/litru alcool pur în aerul expirat, astfel că Liviu Ţâroiu s-a ales cu dosar penal, fapta incriminată fiind aceea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pedeapsa pentru comiterea unei asemenea infracţiuni este amenda penală sau închisoare de la 1 la 5 ani.
Este de menţionat faptul că majoritatea cauzelor de acest fel soluţionate de Judecătoria Câmpulung – instanţă competentă şi pentru dosarul lui Ţâroiu – au avut drept consecinţă condamnarea celor vinovaţi la zile-amendă (de regulă peste o sută), valoarea unei zile-amendă fiind de câteva zeci de lei, sau la închisoare de maximum un an, în funcţie de circumstanţe intervenind amânarea executării pedepsei sau suspendarea executării.
Liviu Ioan Ţâroiu se afla la volanul unei maşini de serviciu, model Dacia Duster, achiziţionată pentru uzul viceprimarului Câmpulungului, primarul dispunând de un automobil Skoda. Potrivit martorilor, cu câteva zeci de minute înainte de producerea incidentului, Dusterul se afla parcat în faţa Primăriei Câmpulung, ulterior fiind văzut ieşind din parcarea unui restaurant-pensiune aflat în imediata apropiere a locului în care Ţâroiu a intrat în automobilul Opel Vectra.
Primarul a ajuns şi la spital pentru recoltarea de probe biologice, dar a fost şi internat din cauza faptului că a suferit un puseu de tensiune. Ieri, în ziua în care trebuia să-şi sărbătorească onomastica, Ţâroiu a trecut în fugă şi pe la Primărie.

Un incident cu efecte electorale

Revenind la urciorul care se sparge la un moment dat, în privinţa primarului Ţâroiu au existat suspiciuni legate de conducerea maşinilor de serviciu după consumarea băuturilor alcoolice. În luna august a anului 2017, prezent fiind pe teren pentru a constata pagubele produse de o furtună care a lovit Câmpulungul, Liviu Ţâroiu a oferit câteva declaraţii unei televiziuni locale, prilej pentru cei care au văzut imaginile să comenteze folosind cuvinte precum „rangă” şi „torpilă”. Pe de altă parte, în toamna anului trecut, un om de afaceri venit în audienţă la Primărie l-a acuzat pe Ţâroiu că ar fi beat, însă testul nu a confirmat bănuiala, deşi edilul câmpulungean a recunoscut că trăsese nişte ţuică pentru nişte muncitori.
Oricum, dincolo de toate aceste lucruri, multe nedovedite din motive care ţin şi de calitatea de primar (altfel s-ar fi confirmat şi zvonul de peste an cum că Ţâroiu ar fi rupt cu maşina Primăriei o barieră de la o trecere de cale ferată), incidentul va avea urmări pentru cariera de primar. Alegerile locale vor avea loc peste maximum o jumătate de an, iar o pată pe imagine este greu de şters într-un timp atât de scurt, mai ales că aflarea soluţiei în acest caz poate interveni chiar în preajma datei alegerilor.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nea Tarica, o zbarcisi ! Vezi, cum este cand nu-ti vezi lungu’ nasului ?!