Web Analytics
scris luni, 28.10.2024

De ce se urăsc FCSB și Rapid București?

FCSB – Rapid este unul dintre cele mai importante derbiuri din fotbalul românesc. În densitatea atmosferei de pe stadion, fiecare partidă dintre cele două rivale readuce în prim-plan ecourile tensiunilor din trecut.

De ce se urăsc FCSB și Rapid București?

GSP prezintă câteva momente, petrecute în ultimii 20 ani, în care rivalitatea dintre FCSB și Rapid a atins punctul de fierbere.

1. Sfertul UEFAntastic

În sezonul 2005 – 2006, după un parcurs formidabil al amândurora pe a doua scenă europeană ca importanță, Cupa UEFA, cele două aveau să devină primele echipe românești care se înfruntă într-o fază atât de avansată a unei competiții continentale.

2. „Bricheta” care l-a lovit pe arbitru

Primăvara lui 2008, 20 martie. În tentativa de reducere a ecartului față de CFR Cluj, Rapid și FCSB se înfruntau în derbiul care avea să decidă challenger-ul ardelenilor la titlu. În minutul 68, giuleștenii au lovit. Columbianul Zapata a respins în față, iar căpitanul Săpunaru a reluat acrobatic.

Cinci minute mai târziu, o brichetă venită dinspre sectorul fanilor rapidiști. l-a lovit pe arbitrul Alexandru Deaconu.

Aproape învingători, Săpunaru marcând pentru 1-0, rapidiștii au simțit cum „planeta se scufundă” cu adevărat în momentul în care Alexandru Deaconu fluiera finalul meciului. Era minutul 74, iar o brichetă schimba radical soarta partidei și a luptei pentru titlu. Totul avea să treacă în umbră din cauza incidentelor provocate de suporteri.

Verdictul Comisiei de Disciplină a fost clar: 3-0 la „masa verde” pentru FCSB.

3. Rapid s-a impus

Pe 18 aprilie 2010, Rapidul și-a luat revanșa pentru eliminarea din Cupa UEFA, dar și pentru „brichetă”: 5-1 pe Giulești!

Alex Ioniță și Cesinha, fiecare cu câte două reușite, și Marius Constantin, din penalti, au punctat pentru rapidiști, în timp ce Kapetanos a marcat golul de onoare al roș-albaștrilor.

4. „Gladiatorul” Bourceanu a zguduit Arena Națională

25 septembrie 2012. 43.000 spectatori pe cel mai mare stadion al țării. Golul din minutul 90+6, reușit de Alexandru Bourceanu, o ducea pe FCSB pe primul loc al clasamentului, de unde nu a mai coborât până la sfârșitul campionatului!

Era prima victorie a roș-albaștrilor în fața Rapidului, pe teren propriu, după o pauză de 10 ani!

Unul dintre cei responsabili cu aprinderea rivalității, și în ultimii ani, dar și de la preluarea FCSB-ului, la începutul mileniului, este nimeni altul decât excentricul patron al roș-albaștrilor, Gigi Becali.

Citește și: România a obţinut două medalii de bronz în prima zi a Openului European de Judo de la Sarajevo

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...