Web Analytics

De ce nu poate Steluţa Ciobotea să ceară ADN-ul „tatălui” său, patriarhul Daniel

de | 1.08.2013 12:29 | Dezvăluiri

Chiar în preajma zilei de naştere a PF Daniel,  sărbătorită pe 22 iulie, Steluța Vișan Ciobotea, cea care susține că este fata șefului BOR, a declanșat un nou scandal. Fiica nelegitimă de la Godeni a declarat că vrea să ceară în instanță ca patriarhul să fie supus unui test ADN pentru ca astfel să poată demonstra legal că Prea Fericitul Daniel este tatăl ei. De cealaltă parte, Floare Vişan Ciobotea, cea care este sora PF Daniel, susține cu tărie că ea este mama adevărată a Steluței prezentând în acest sens și certificatul de naștere cu numele ei înscris pe el. Cert e că scandalul s-a inflamat din nou și flăcările lui îl amenință și pe patriarhul Daniel.  Sora patriarhului mai susține că Minodora Ilie, președinta Fundației Internaționale Omenia, se foloseşte de această minciună numai pentru a se răzbuna pe Prea Fericitul Daniel. De altfel, după izbucnirea acestui scandal în presă, patriarhul s-a retras din funcția de președinte de onoare al Fundației Internaționale Omenia, refuzând orice asociere a numelui său cu cel al Minodorei Ilie.

Avocatul Murariu: „Doamna Stela are o stare de sănătate nu tocmai fericită”

Am încercat să luăm un punct de vedere oficial al Patriarhiei Române, respectiv al PF Daniel, însă am fost direcţionaţi către avocatul familiei Vişan Ciobotea, Răzvan Murariu. Chestionat de noi strict pe intenția fiicei nelegitime din Godeni de a cere testul ADN pentru patriarh, avocatul Murariu ne-a declarat: „În acest moment, există un proces (dosarul 46961/300/2011 de la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, n.red) în care Stela Vișan Ciobotea are numit, de către judecător, un curator special în persoana sorei ei, Danielei Antuza Vişan Ciobotea. Prin urmare, cea despre care mă întrebați se află în momentul de față în grija unui curator special şi nu are nicio calitate procesuală. Mai trebuie știut că Stela Vișan Ciobotea are drepturile limitate pentru că are o stare de sănătate nu tocmai fericită. În privinţa a ceea ce declară doamna Stela, este strict problema dumneaei. Repet, în momentul de faţă, este pusă sub curatelă specială, i-a fost numit un curator care-i reprezintă drepturile şi interesele legitime”.

Minodora Ilie a livrat ziariștilor pontul

Necazurile patriarhului au început în momentul în care Stela Vișan Ciobotea s-a căsătorit și a născut o fetiță, iar totul s-a întâmplat fără acordul părinților din acte, e vorba de Floare și Octavian Ciobotea, adică sora, respectiv cumnatul patriarhului. Mirele Steluței a fost Costel Ispas, un tânăr îngrijitor la adăpostul  de câini patronat de Minodora Ilie la Godeni, prin Fundația Omenia. De altfel, Minodora Ilie a ales și nașii celor doi miri, pe Prințul Paul și prințesa Lia, care au venit cu alai mare la Godeni, unde au botezat-o pe micuța Anastasia. Exact ca-n poveştile de la marile curţi regale, Minodora Ilie a fost cea care a livrat ziariștilor pontul că „Cenușăreasa”  Steluța Maria Vişan Ciobotea este nimeni alta decât „fiica patriarhului, dintr-o mai veche relaţie a acestuia, din perioada studenției, cu o nemţoaică”. În aceeași logică, Anastasia, rodul iubirii dintre Steluța și îngrijitorul de maidanezi, Costel Ispas, ar fi și ea nepoata Întâi Stătătorului Bisericii Ordoxe Române.

Soții Ciobotea, părinții din acte, și-au dat în judecată copilul

Totul a început în momentul în care nepoata patriarhului a născut o fetiţă şi s-a căsătorit fără acordul părinţilor (sora patriarhului Daniel, Floare şi cumnatul acestuia Ioan Octavian Vişan Ciobotea) cu tânărul Costel Ispas, din comuna Godeni, naşii celor doi fiind ALR prinţul Paul şi prinţesa Lia. Şi tot atunci, exact ca-n poveştile de la marile curţi regale, Minodora Ilie, preşedinta Fundaţiei Internaţionale Omenia, a-nceput să spună secretos, tuturor apropiaţilor, că Stela Maria Vişan Ciobotea este „fiica patriarhului, dintr-o mai veche relaţie cu o nemţoaică”, informaţie „scăpată” şi-n mass media.
În încercarea de a-şi recăpăta fiica, familia Vişan Ciobotea reclama încă de pe atunci că Steluţa le-a fost răpită de Minodora Ilie, că a fost căsătorită forţat de către aceasta şi că este ţinută sechestrată la Godeni. Așa a început un costisitor dar spectaculos proces ce are la bază faptul că Stela Maria Vişan Ciobotea are un handicap de grad VI şi nu poate avea discernământ. Din acest motiv, părinții ei din acte, Floare (foto) şi Ioan Octavian Vişan Ciobotea, au deschis încă din 24 aprilie 2012 o acțiune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, care a instituit curatelă specială asupra Steluţei, numind-o ca şi curator pe sora acesteia Daniela Antuza Vişan Ciobotea. După cum reiese și din încheierea de la Judecătorie, Steluța o va avea curator pe sora sa Antuza „până la soluţionarea cererii de punere sub interdicţie, pentru îngrijirea şi reprezentarea pârâtei (n. red. Stela Maria Vişan Ciobotea) şi pentru administrarea bunurilor acesteia”. Mai pe înțelesul tuturor, miza părinților din acte e s-o declare nebună pe Steluța ca să-i administreze averea. Și acum urmează întrebarea logică: dar oare ce avere deține „Cenușăreasa din Godeni”?
Material realizat de  Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii