De ce nu asfaltaţi Drumul Sticlelor, domnule Pendiuc?

de | 13.08.2015 18:38 | Opinii

Da, știu. Îmi veți spune că întrebarea mea nu are destinatarul corect. Poate că nu. La prima vedere. Ar fi trebuit să i-o adresez domnului viceprimar Cornel Ionică, cel care vă ține locul. Dar avem o problemă. Domnul Ionică nu aude, nu vede și nu citește. În plus, e atât de ocupat cu reabilitarea asta dubioasă a Piteștiului încât și dimineața și la prânz și seara are numai pavele în fața ochilor. Aşadar, ce să facem? Dl Cornel Ionică a fost lovit de un soi de autism administrativ. Nu i-a văzut pe miile de șoferi care înjură zi de zi în traficul de coșmar de la Podul Viilor, nu le-a auzit concertul permanent din muzică de claxoane nervoase, nu i-a văzut pe piteștenii care au cerut modificări la proiectul de reabilitare urbană și implicit o variantă ocolitoare pentru a evita balamucul rutier de la intrarea în oraș. Domnul Ionică nu citește. Dacă ar citi, ar vedea că Jurnalul de Argeș a scris de multe ori despre marea problemă, singura variantă ocolitoare adecvată, care e „un dezastru pe o porțiune de câteva sute de metri, porțiunea aflată pe teritoriul Piteștiului”. Marea problemă e dată de faptul că partea de trei sute de metri de drum aflată pe teritoriul Piteștiului nu a putut fi asfaltată de Primăria Ştefăneşti, din motive de lege, dacă nu e prea greu cuvântul. Aşadar, porțiunea de drum, mult mai mare, aflată pe teritoriul orașului Ștefănești a fost asfaltată ca la carte de luni bune. De ce Primăria Ștefănești poate și Primăria Pitești nu? O fi că una e fief liberal și alta fief social-democrat? Sau poate pentru că dl Iani Popa nu mai are cum să colaboreze cu prietenul domniei sale, dl Nicolescu? Dacă orientările de partid țin în loc o amărâtă de asfaltare de 300 de metri, înseamnă că sunteți distruși ca gândire politică. Halal! Dar, poate că nu e așa şi aveţi argumente. Chiar m-aş bucura să greşesc eu.
De ce vă mai scriu, domnule Pendiuc? Pentru că îmi aduc aminte de 2013, când erați liber și puternic. 2013, anul în care podul de peste Argeș a fost blocat luni bune și șoferii au fost nevoiți să meargă pe o chinuitoare variantă, cu un pod de fier ruginit lat de 3 metri, ce ieșea tocmai pe strada Depozitelor. Și asta pentru că, tot ca acum, primăria Piteşti e PSD şi nu colaborează în nici un caz cu primăria Ştefăneşti că e PNL. De ce oare? Cumva pentru că la trei sute de metri de asfalt nu ies comisioane potrivite? Dar victimele, care vă tot votează din ‚92 încoace, nu contează? Întreb, nu dau cu parul. Dacă e aşa, fiţi cinstit, în locul sloganului „Omul sfințește locul”, mai bine „omul nu asfaltează degeaba locul”. Da, îmi veți spune că nu aveți ce să mai faceți acum, că de dincolo de gratii nu se pot lua decizii pentru Pitești. Ba se pot lua. Și asta pentru că nu aveți interdicția de a vorbi, de a transmite colegilor din Primărie să facă treabă. Ați avea o bilă albă în schimbul zilelor negre făcute piteştenilor. Aoleu, să nu uit ceva: să le spuneți colegilor dumneavoastră și mai ales domnului Ionică să nu carecumva, din reflex, să se apuce să pună pavele pe Drumul Sticlelor! Știu că tentația e mare, dar nu e greu să stopați reflexul pavlovian al domnului viceprimar, care cum vede o porțiune liberă, cum pune pavele sau borduri înalte cât o găleată cu pomană electorală. 
Da, sunteți suspendat, dar nu și demis. Așa că mai aveți putere, fie și vocală. Iar mare parte din șoferii care trec pe la Podul Viilor și care pierd timp mult în trafic din cauza lipsei de organizare a Primăriei Piteşti v-au votat și în 2012 și în 2008, poate și în 2004 până, hăt, în ‚92. Măcar pentru asta aveți niscaiva datorii morale.
În încheiere, vă doresc de ziua dvs, fie și cu o întârziere de o săptămână, „La mulți ani în libertate!”
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii