Cele două doctorițe de la spitalul Pantelimon acuzate de procurori de omor calificat au fost puse în libertate în 20 august, după ce Curtea de Apel București le-a admis contestația la măsura arestului preventiv. Instanța a apreciat – în motivarea deciziei consultată de G4Media – că „nu există probe sau indicii temeinice, în sensul cerut de art. 202 alin.1 Cod procedură penală, care să contureze suspiciunea rezonabilă că inculpatele au săvârşit infracţiunile reţinute în sarcina lor, astfel încât nu se impune luarea niciunei măsuri preventive”.
Judecătorul a constatat că „declarațiile (martorilor, n.red.) pe care s-a bazat propunerea de arestare preventivă sunt contradictorii în privinţa aspectelor esenţiale”.
Citește și: Dosarul 2 Mai: Un judecător a anulat probele strânse de procurori împotriva părinţilor lui Vlad Pascu
„Sintetizând probatoriul de mai sus, se constată că, în ziua de 04.04.2024, anterior decesului pacientului Militaru Marian, infirmiera Alexandru Georgeta le-ar fi văzut pe inculpatele Miron Maria şi Păiuş Mirela, intrând în rezerva nr. 8 unde se afla pacientul, unde au stat aproximativ 1 minut, neştiind ce au făcut acolo. De asemenea, infirmiera Staicu Lenuţa le-a observat pe inculpatele Păiuș Mirela și «posibil» şi inculpata Miron Maria intrând în salonul nr. 6, unde inculpata Păiuş ar fi umblat la injectomatul unui pacient. La scurt timp, martora Pisică Maria Cristina, care se afla în rezerva nr. 9, a aflat de la Alexandru Georgeta că inculpatele au trecut prin rezerva nr. 8, observând că rata noradrenalinei pe injectomat a fost redusă de la 20 ml/h la 1 ml/h. Văzând acest lucru, Pisică Maria Cristina a ieşit pe hol şi a întrebat cine a modificat rata la ventilator şi la noradrenalină, iar, în acel moment, i-ar fi răspuns inculpata Păiuş Mirela, spunându-i că ea a modificat şi că urmează să vină, însă aceasta nu a mai venit.
În ceea ce o priveşte pe inculpata Miron Maria, doar declaraţia martorei Alexandru Georgeta o plasează în rezerva nr. 8. În rest, nu există nicio altă probă din care ar rezulta săvârşirea infracţiunii de omor calificat, întrucât nimeni nu a observat să fi făcut altceva cu excepţia faptului că a intrat împreună cu celălalt medic în rezerva nr. 8, or, este evident că nu există norme interne în unităţile spitaliceşti care să interzică medicilor ATI să îşi viziteze pacienţii. Prin urmare, dincolo de cele prezentate şi dezbătute la pct. I, Completul de drepturi şi libertăţi constată că, în ceea ce o priveşte pe inculpata Miron Maria, nu există probe din care să rezulte suspiciunea rezonabilă că inculpata ar fi săvârşit infracţiunea de omor calificat.”
Citește și: Partidele vor primi banii de la stat doar dacă listele electorale includ 30% femei
0 Comentarii