De astăzi! Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar se întorc la cursuri

de | 10.01.2022 08:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar se întorc la cursuri, de luni, după vacanţa de iarnă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

În timp ce situația epidemiologică se agravează abrupt în România, preșcolarii și elevii de clase primare reîncep cursurile de luni. Purtarea măștii sanitare la ore este obligatorie. Cele de pânză nu mai sunt acceptate. Testele de salivă lipsesc, întrucât achiziția acestora a fost blocată de contestația depusă de o firmă ofertantă.
Ministrul Educației a spus, duminică seară, că nu își mai dorește cursuri online la nivel generalizat, “fără să mai fim pregătiți pentru asta”. Sorin Cîmpeanu are programată, luni, o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali și o întâlnire cu reprezentanţii elevilor. La București, unde incidența Covid s-a triplat în câteva zile (2,17), în prima săptămână de reluare a cursurilor în format fizic la gimnaziu și liceu, peste 200 de elevi și mai mult de 40 de dascăli și angajați ai unităților de învățământ au fost confirmați cu SARS-CoV-2, fiind carantinați.

CITEȘTE ȘI: 10 Ianuarie 1906: S-a născut marele matematician român Grigore Moisil

Mai mult de 100 clase au trecut la cursuri online, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Larisa Gojnete. În aproape 60 de localități din țară, rata de infectare a depășit 3 cazuri Covid la mia de locuitori. Lista include și 11 orașe.
Autoritățile sanitare au raportat, duminică, peste 4.700 de noi infecții, la 41.000 de teste efectuate. Rata de pozitivare a fost de 11,4%. Alte 14 decese au fost asociate Covid. Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă se menține în jurul pragului de 400. Scade, în schimb, numărul românilor care aleg să se vaccineze. Doar 2.700 s-au prezentat pentru prima dată într-un centru de imunizare, potrivit raportării de ieri.

CITEȘTE ȘI: Mădălin Voicu, numit secretar de stat la Ministerul Culturii

Până la acest moment, 7,8 milioane de români au schema completă.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole