Web Analytics

Davide Massaro, fotbalistul italian de la CS Mioveni: ”Am făcut un antrenament cu prima echipă a lui Juventus”

de | 5.12.2019 13:22 | Sport

# Unde ai început să joci fotbal și care este povestea primilor tăi pași în jocul de fotbal?
– Una dintre primele mele experiențe fotbalistice a fost la echipa de fotbal Fai Zanè, din orașul Zanè, în provincia Vicenza, unde mi-am început creșterea. Îmediat după aceea am trecut, mulțumită lui Luigi Milani, actualul director al lui Juventus, la Vicenza Calcio, unde am jucat 7 ani.
# Ce amintiri ai din perioada în care ai jucat pentru Juventus și cu ce jucători te-ai pregătit?
– La șaisprezece ani am adunat trei bănci de rezervă cu prima echipă din Vicenza în Serie B și apoi m-am transferat la Juventus cu un contract de 3 ani. Am petrecut doi ani la Vicenza și, după ce am făcut pregătire la Torino și o sesiune de antrenament cu prima echipă a lui Juventus, am jucat pe Carrarese un an în Serie C din Italia, jucând doar un singur meci. Anul următor, 2017, am petrecut două luni în Elveția cu echipa de fotbal Ascona. Am jucat 7 partide, am marcat un gol și am avut 3 pase de gol. La Juventus am făcut doar o lună de pregătire, vara și o sesiune de pregătire în prima echipă… Chiar dacă aveam doar 17 ani, am înțeles cât de ridicat este nivelul în topul campionatelor europene! Ritmul și calitatea tehnică sunt foarte mari.

„Nu știam campionatul, dar știam numele celor mai importante echipe din România”

# Spune-mi câteva amintiri din perioada San Marino.
– În sezonul fotbalistic 2018-2019 am jucat în campionatul din San Marino cu echipa Tre Fiori, câștigând Cupa Titan și colectând 15 goluri și 17 pase de gol…
# Cum se face că ai ajuns la CS Mioveni?
– În acest an, prin intermediul agentului meu, mi s-a oferit această experiență cu CS Mioveni și nu am refuzat-o.
# Ce știai despre România înainte de a veni aici?
– Nu știam campionatul, dar știam numele celor mai importante echipe din România, precum FCSB, Dinamo București, Rapid București, Universitatea Cluj etc. Am acceptat imediat să vin aici și m-am pus pe linie, făcând două săptămâni de testare…

„Chiar dacă nu știu română, datorită limbii engleze pot comunica cu ușurință”

# Cum te-ai adaptat la CS Mioveni?
– M-am găsit bine cu grupul și cu personalul, care m-a întâmpinat bine. Chiar dacă nu știu română, datorită limbii engleze pot comunica cu ușurință… Este o ligă competitivă excelentă, în care joci o mulțime de jocuri foarte dificile… Am încercat imediat să ajut echipa să ajungă în primele șase poziții ale clasamentului!
# Cui ar trebui să-i mulțumești pentru întreaga ta carieră fotbalistică?
– Pentru experiența de la San Marino aș dori să-i mulțumesc domnului Cecchetti și directorilor care mi-au oferit ocazia să revin la jocuri multe și să revin în formă. A fost o experiență grozavă aici, în special câștigarea cupei, care lipsea echipei de 9 ani. Pentru experiența cumulată la Vicenza Fotbal trebuie să mulțumesc celor care m-au ajutat și mă refer la Massimo Margiotta și antrenorul Marco Zanchi, care m-au lansat pentru Juventus.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii