Web Analytics

Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş – Raport de activitate (I)

de | 6.08.2020 13:11 | Politica si Administratie

La finalul a trei ani și jumătate de la alegerea mea ca deputat în cadrul Circumscripției electorale nr. 3 Argeș, mă simt dator să prezint un raport punctual de activitate. Am fost ales pe lista Partidului Național Liberal și activez în cadrul Grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților. Sunt membru în trei comisii permanente: Comisia pentru industrii și servicii, Comisia pentru afaceri europene și Comisia de validare. Fac parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Suediei, din Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda (în care dețin funcția de secretar) și din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Kârghâză (în care dețin funcția de vicepreședinte).
Activitatea mea parlamentară pentru această perioadă, exprimată în cifre, este următoarea: 63 declarații politice; 63 comunicate de presă; 124 propuneri legislative, din care 25 au fost promulgate legi; 240 întrebări și interpelări adresate membrilor Guvernului și șefilor unor agenții și autorități naționale; 25 moțiuni, dintre care 6 moțiuni de cenzură (una adoptată) și 19 moțiuni simple.
Am votat pentru adoptarea moțiunii de cenzură din data de 10 octombrie 2019, care a condus la demiterea Guvernului Dăncilă, și pentru învestirea Guvernelor Orban în datele de 4 noiembrie 2019 și 14 martie 2020.
Declarațiile politice și comunicatele de presă au avut în mod special rolul de a critica derapajele guvernării PSD-ALDE, semnalând eșecurile înregistrate de aceasta în ceea ce privește realizarea investițiilor publice (cu intervenții repetate pe tema autostrăzii Pitești-Sibiu), dar și în domeniile economiei, administrației, educației, sănătății, culturii, justiției și politicii externe.
Propunerile legislative pe care le-am inițiat împreună cu alți parlamentari au acoperit o gamă tematică extrem de largă, urmărind, printre altele, eliminarea birocrației excesive, modernizarea României prin investiții în infrastructura de transport, educație și cercetare, stimularea producției agricole, eficientizarea sistemului de sănătate, încurajarea muncii angajaților și respectarea dreptului pensionarilor la o pensie decentă, descentralizarea administrativă prin alocări financiare corecte la nivel local, introducerea votului electronic pentru cetățenii cu domiciliul în afara țării, extinderea votului prin corespondență, acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura comunistă, precum și celor deportate în străinătate sau constituite în prizonieri, diminuarea accizei la carburanți, eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial, înființarea Muzeului Național “Brătianu”, revizuirea Constituției prin punerea în aplicare a rezultatului Referendumului din 26 mai 2019 etc. Douăzeci și cinci dintre aceste propuneri au fost promulgate ca legi.
Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dl Deputat Bica,este unul din putinii oameni politici care fac politica in interesul alegatorilor.Bunul simt si cei 7 ani de acasa,impletiti cu vasta cultura generala,ar trebui sa fie un exemplu si pt ceilalti parlamentari