Web Analytics

Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: „În Argeş se spune că cel mai bun spital este autostrada Piteşti-Bucureşti, parcursă pe sensul către Capitală”

de | 4.04.2019 12:56 | Politica si Administratie

Deputatul liberal Dănuț Bica a susținut o declarație politică în plenul Camerei Deputaților intitulată „În Argeș se spune că cel mai bun spital este autostrada Pitești-București, parcursă pe sensul de mers către Capitală!”.
Dănuț Bica: „În ultimii 10 ani, fondurile alocate domeniului sănătății s-au mărit de aproape 10 ori, însă calitatea serviciilor medicale a scăzut direct proporțional cu această creștere a finanțării. Dispensare comunale nu prea mai există, cabinetele medicale școlare au fost desființate aproape în totalitate, spitalele municipale și cele județene funcționează în condiții precare din cauza dotărilor necorespunzătoare și a deficitului de personal de specialitate. În Argeș circulă o glumă aproape sinistră, inspirată de incapacitatea sistemului de sănătate din județ de a oferi servicii de calitate pacienților. Se spune că cel mai bun spital argeșean îl reprezintă autostrada Pitești-București, parcursă pe sensul de mers către Capitală, pentru că orice pacient aflat într-o situație ceva mai complicată este urcat în ambulanță și transferat la unul dintre spitalele supraaglomerate din București. Astfel de decizii nu au la bază comoditatea sau lipsa de profesionalism a medicilor argeșeni, ci faptul că spitalele din județ nu dispun de echipamentele necesare pentru intervențiile medicale complexe. În anul 2019 situația sistemului de sănătate nu se va schimba în bine, dacă avem în vedere faptul că parlamentarii PSD și ALDE au respins toate amendamentele formulate de către deputații și senatorii PNL cu ocazia dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat. Noi am propus alocarea sumelor necesare pentru începerea în acest an a construirii spitalelor regionale, pentru renovarea spitalelor județene și municipale și pentru dotarea corespunzătoare a secțiilor de urgență, a maternităților și blocurilor operatorii, prevederea fondurilor pentru medicamentele indispensabile în spitale și pentru bolnavii cronici, asigurarea unei finanțări adecvate pentru medicii de familie și pentru redeschiderea cabinetelor de medicină în toate școlile din țară. S-a demonstrat astfel că pentru majoritatea PSD-ALDE problemele din sistemul de sănătate nu reprezintă o prioritate și că românii bolnavi vor trebui să se trateze ca și până acum”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii