Web Analytics

Daniela Lupu și-a dat demisia din fruntea DNA Pitești

de | 3.09.2019 15:14 | Actualitate

Luni 2 septembrie, CSM a aprobat demisia Danielei Lupu din fruntea DNA Pitești începând cu 16 septembrie și continuarea activității acesteia în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Daniela Lupu mai făcuse o cerere în luna mai a.c. la Secția pentru procurori a CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) de încetare a activității la DNA ca urmare a demisiei din funcția de procuror-șef al DNA Pitești și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, numai că după câteva zile s-a răzgândit. Iar pe 21 mai, Secția pentru procurori a CSM lua act de renunțarea Danielei Lupu la cererea de eliberare din funcția de procuror-șef al Serviciului Teritorial Pitești al DNA.

Daniela Lupu se află la conducerea DNA Piteşti din noiembrie 2013, după ce fostul procuror-şef Călin Nistor a fost promovat procuror-şef adjunct la nivel central al DNA (alături de argeşeanul Marius Iacob), când şefa Anticorupţiei era Laura Codruţa Kovesi. Înainte de a fi venit la Piteşti, Daniela Lupu a îndeplinit funcţia de procuror-şef al Serviciului de Urmăriri Penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Foarte bine, și asa nu a făcut nimic la DNA Pitești. Nu am mai auzit de un mare caz de corupție din 2013 de când a plecat dl Nistor.