Daniel Constantin, băiatul de mingi din stenogramele DNA cu Hrebenciuc

de | 23.10.2014 16:41 | Dezvăluiri

# Într-o discuție cu fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, Viorel Hrebenciuc îi spune acestuia cu referire la Daniel Constantin: „Ăla ascultă de mine”

La doar un an după ce numele său a apărut în stenogramele DNA din dosarul „Corupție la APIA”, fiind menționat de către fostul ofițer SRI Mugur George Voinea, vicepremierul piteștean apare într-un nou dosar de corupție în care sunt cercetați greii social-democrați Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu și Dan Șova.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis fostului şef al SPP Dumitru (Mitică) Iliescu că va interveni pe lângă ministrul Agriculturii, piteșteanul Daniel Constantin (cel care deține și funcția de vicepremier și e deputat de Pitești), pentru menţinerea în funcţie a Silviei Despa, funcţionar în cadrul Fondului Naţional de Garantare. Viorel Hrebenciuc a pretins că are influenţă asupra ministrului Daniel Constantin.

„Vorbesc cu Daniel să ne lase în pace”

În conversația avută cu Dumitru Iliescu și interceptată de către procurorii anticorupție, Hrebenciuc face referințe clare la vicepremierul piteștean Daniel Constantin, despre care spune practic că l-ar avea la degetul mic.
Viorel Hrebenciuc (referindu-se la Silvia Despa): Staţi să vedem unde e ea, dacă ţine de Cristi. Este consilierul primului ministru pe economic, e copil de-al meu.
Viorel Hrebenciuc: Ei, nu fac eu din astea, vă daţi seama. L-a crescut pe Andrei, pe Andrei l-a adus asistentul lui în primul an, e din familie, cum ar veni.
Dumitru Iliescu: Copiii merg pe la ei şi au venit la mine ieri.
Viorel Hrebenciuc: Da, da, da. (Vorbeşte la telefon: Ce faci, măi, Cristi? Ce faci? Ia zi! A, bravo! Şi unde eşti acasă, aici sau la Buzău? Am înţeles. Cristi, spune-mi şi mie, Silvia Ciornei lucrează cumva pe la tine, pe acolo, pe la garantare? Pe unde e? Da? Aha! Dă-mi un SMS cu numărul ei de telefon. Da, da. Bine, te pup! Pa, pa! – n.n.) Da, e la garantare. Mi-a zis că nu ţine de el, dar vorbesc cu Daniel Constantin, că ăla ascultă de mine.
Dumitru Iliescu: Aha!
Viorel Hrebenciuc: Vorbesc cu Daniel să ne lase în pace. Îl prind eu pe Daniel, imediat ce îl prind, vorbesc cu el.

Până la ora închiderii ediției, vicepremierul Daniel Constantin nu avusese nicio reacție vizavi de faptul că numele său apare în interceptări într-un context deloc măgulitor.
Denis Grigorescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii