Web Analytics
scris luni, 08.07.2024

Dan Panțoiu, despre detenția prelungită a lui Tudor Pendiuc: „La 70 de ani și cu interdicție să aleagă și să fie ales, pe cine să mai încurce acest om?!”

După cum v-am informat,Tudor Pendiuc, fost primar al Piteștiului, va mai rămâne în detenție, la Penitenciarul Mioveni, cel puțin până la sfârșitul anului. Printr-o hotărâre luată joi, 4 iulie, Tribunalul Argeș a admis contestaţia formulată de DNA Pitești împotriva sentinţei penale nr. 1082 din 13 iunie 2024, pronunţate de Judecătoria Piteşti.

Dan Panțoiu, despre detenția prelungită a lui Tudor Pendiuc: „La 70 de ani și cu interdicție să aleagă și să fie ales, pe cine să mai încurce acest om?!”

Citește și: Accident mortal în Argeș. Șoferul a fugit de la locul faptei

Desfiinţează sentinţa contestată, iar pe fond respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Pendiuc Tudor” – se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Argeș. Instanța a fixat un alt termen de rediscutare la data de 2 decembrie. Vă reamintim că, anul trecut, printr-o sentință pronunțată pe 21 decembrie, Judecătoria Pitești îi respinsese fostului edil o cerere de liberare condiționată, revenind însă, în luna iunie a acestui an, cu o decizie favorabilă după ce solicitarea fostului edil fusese reînnoită.

Cum comentează Dan Ioan Panțoiu, avocatul lui Tudor Pendiuc, această hotărâre, din 4 iulie a Tribunalului Argeș, mai ales că, în opinia sa, clientul lui „legal, trebuia să iasă din octombrie anul trecut” – după cum ne declarase. „Așteptăm motivarea, să vedem și noi ce-a avut în vedere instanța Tribunalului față de instanța Judecătoriei. Nu pot zice nimic acum, decât că a fost o execuție politică transformată actualmente într-o detenție politică. Nu văd altfel lucrurile. La 70 de ani ai săi și cu interdicție timp de zece ani să mai aleagă și să fie ales, pe cine să mai încurce acest om?!… Chiar nu știu, nu mai înțeleg nimic” – ne-a spus Dan Ioan Panțoiu.

Vă reamintim că Tudor Pendiuc (care va împlini 70 de ani în luna august) se află în detenție după ce, la începutul lunii mai 2023, Curtea de Apel București a decis condamnarea lui la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Publitrans”. Aceeași pedeapsă o au de ispășit în dosarul cu autobuzele Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi. Toți trei, cu vârste de peste 60 de ani, au împlinit fracția de peste o treime din pedeapsă ca să poată fi eliberați condiționat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...