Web Analytics

Dan Gîrleanu este noul antrenor principal al echipei de volei feminin din Mioveni

de | 4.01.2022 09:46 | Actualitate, Sport

Dan Gîrleanu, unul dintre cele mai sonore nume ale voleiului românesc a semnat un acord cu clubul Dacia Mioveni pentru preluarea conducerii tehnice a echipei feminine de volei, aflată pe locul 8 în Divizia A1.

Dan Gîrleanu este instructor internaţional de volei, acreditat pe lângă FIVB. A jucat timp de zece ani (1977-1987) la CS Dinamo Bucureşti, echipa cu care a îmbrăcat de şapte ori tricoul de campion naţional. A cucerit Cupa Cupelor cu echipa belgiană Roselare (1979) şi Cupa Campionilor Europeni cu Palma de Mallorca (1981).

Citește și: Ministrul Sănătății anunță că măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii, în România. Guvernul ia în calcul și șomajul tehnic

A jucat peste 300 de meciuri în naţionala României, cu care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980), evoluând în toate cele şase meciuri.

A terminat Institutul de Educaţie Fizică, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Universitatea de Ştiinţe Politice din Saint Leo, Florida (SUA).

foto: institutiilestatului.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii